Ірина Фріз та колишній Державний секретар у справах ветеранів США Боб МакДональд обговорили питання державної політики щодо ветеранів

Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз та команда Міністерства - Григорій Галаган, Оксана Коляда, Олександр Терещенко розповіли поважному гостю про місію, цілі, завдання та напрямки діяльності. Зокрема, йшлося про законодавчі ініціативи Мінветеранів та пілотні проекти,  а також про роботу, що була проведена щодо створення Єдиного державного реєстру ветеранів.

«Міністерство у справах ветеранів потребує політичної підтримки наших партнерів, а також експертної та фінансової допомоги для набуття інституційної спроможності. Державна політика щодо ветеранів має формуватися саме профільним Міністерством із широким залученням безпосередньо ветеранів до її розробки», - наголосила Ірина Фріз.

У свою чергу пан Боб МакДональд відзначив, що Сполучені Штати Америки та Україна мають схожі проблемні питання щодо ветеранів.

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено діяльності Міністерства у справах ветеранів США щодо реагування на виклики і потреби ветеранів, а також тому, за яким принципом надаються соціальні пільги, медична та психологічна допомога ветеранам.

«Була приємно вражена високим рівнем щирої зацікавленості та підтримки Бобом МакДональдом роботи Міністерства у справах ветеранів України», - підкреслила Ірина Фріз.

Також під час зустрічі увагу приділили співпраці Міністерства у справах ветеранів України з громадським сектором, а також участь у формуванні програм національно-патріотичного виховання. Крім іншого, йшлося про розробку програм з підтримки бізнесу ветеранів, забезпечення житлом, надання якісних медичних послуг, психосоціальну адаптацію та спортивну реабілітацію.

Команда Мінветеранів ознайомилася з американською моделлю налагодження комунікації між Міністерством у справах ветеранів США та американськими громадськими організаціями.

Related Articles