Завершився організований Мінветеранів всеукраїнський ветеранський велопробіг “Шануємо пам’ять захисників України”

24 травня 2023 року із площі Поштової в Ужгороді стартував велопробіг ветеранів війни “Шануємо пам’ять захисників України”, організований Міністерством у справах ветеранів України.

Учасники заходу – начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області України Іван Балашов та ветеран російсько-української війни у 2014-2016 роках Анатолій Вересенко, а також координатор – представник Мінветеранів Андрій Штефанюк.

Мета велопробігу – підтримка ветеранів війни, популяризація спортивної реабілітації та здорового способу життя серед ветеранської спільноти.

Ветерани подолали понад півтори тисячі кілометрів Україною, Словаччиною, Чехією, Німеччиною, проїхавши за маршрутом “Ужгород-Дармштадт”, відвідавши такі міста: Попрад (Словаччина), Нітра (Словаччина), Братислава (Словаччина), Брно (Чехія), Прага (Чехія), Вайден (Німеччина), Вюрцбург (Німеччина), Дармштадт (Німеччина).

На шляху від Ужгорода до Дармштадта в українських закордонних представництвах відбулись зустрічі з представниками місцевої влади та громадськості, з українцями, які зараз перебувають за кордоном. Учасники заходу привезли Прапор України із підписами від поранених захисників, які лікуються у медичних закладах обласного центру Закарпаття.

У Посольстві України в Чехії учасники велопробігу ветеранів війни "Шануємо пам’ять захисників України” зустрілися з тимчасовим повіреним у справах України в Чехії Віталієм Усатим, який висловив щиру вдячність за мужність та за захист держави. Також відбулася дружня зустріч з учнями Празьких шкіл, учасниками програми з підтримки України.

Учасників велопробігу гостинно зустріли в Посольстві України в Словаччині.

2 червня велопробіг фінішував у німецькому місті Дармштадт.

Велопробіг мав на меті вплинути на формування національно-патріотичної свідомості громадян України, а також на підтримку позитивного іміджу ветеранів на міжнародній арені.