Заступник міністра Євген Котик взяв участь у засіданні Ради безбар’єрності

Уряд розробив План заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Ради безбар’єрності за участі Першої леді Олени Зеленської.

Учасники розглянули інформацію про стан реалізації Стратегії за попередні роки, флагманські проекти міністерств та затвердили План на наступні два роки.

«Повномасштабна війна стала для нас викликом у багатьох сферах. Зокрема. й у побудові безбар’єрного середовища. Але попри війну, ми продовжуємо реалізацію ініційованої Оленою Зеленською Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Маємо синхронізувати стратегію з реаліями сьогодення», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що безбар’єрність стала наскрізним принципом роботи Уряду та кожного міністра. На основі вдосконаленої системи моніторингу, за його словами, буде забезпечено вчасне інформування про перебіг реалізації Стратегії та можливість оперативно реагувати на зміни.

Перша леді Олена Зеленська відзначила, що безбар’єрність — це питання виживання та питання якості життя водночас.

«За цей рік всі ми відчули фізичні бар’єри війни. Майже кожен особисто зіштовхувався з евакуацією, з усіма складнощами вокзалів, транспорту, високих поверхів. І всі ми відчуваємо безліч невидимих бар’єрів війни. Це може бути брак інформації, неможливість працювати чи вчитися, економічна невпевненість», — сказала Олена Зеленська.

Прем’єр-міністр подякував представникам громадянського суспільства, експертного середовища та бізнес-асоціацій, які активно долучилися до обговорення та надали свої пропозиції. Денис Шмигаль висловив впевненість, що Стратегія та План заходів забезпечать рішучий рух до створення безбар’єрного середовища в Україні.


Related Articles