портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Запрошуємо ветеранів до обговорення проєкту Концепції залучення ветеранів до національно-патріотичного виховання

опубліковано 30 вересня 2020 року 17:52

Міністерством у справах ветеранів України розроблено проект  Концепції залучення ветеранів до національно-патріотичного виховання. 

Результатом реалізації Концепції має стати сформована система широкого залучення ветеранів до національно-патріотичного виховання, зокрема до військово-патріотичного виховання, початкової військової підготовки.

Ветерани війни своїми діями вже показали  свою громадянську позицію і є взірцем патріотизму і громадської відповідальності.

Активне залучення ветеранів війни до реалізації державної програми національно-патріотичного виховання та початкової військової підготовки сприятиме підняттю рівня національно-патріотичної свідомості серед населення України, утвердженню громадянської єдності.

Реалізація Концепції дасть можливість популяризувати національно-патріотичне виховання, зокрема перший дворічний етап передбачає удосконалення нормативно-правової бази, створення державної та місцевих програм національно-патріотичного виховання, залучення ветеранів до початкової військової підготовки, військово-патріотичних освітніх програм та формування героїчного подвигу захисників України.

Також планується оновлення ветеранами патріотичних і мілітарних музейних експозицій, виставок, удосконалення шефської роботи ветеранських організацій з навчальними закладами,  залучення ветеранів до  розробки сучасних виховних технологій і методик (курсів, лекцій, семінарів) поширення прикладних видів спорту, проведення патріотичних екскурсій з воєнної історії України. 

Крім того концепцією передбачається використання досвіду ветеранів війни для морально-психологічної підготовки молоді до військової служби, перепідготовка ветеранів до фахівців з цивільної оборони та професійної військової підготовки населення, підтримка ветеранських патріотичних об'єднань на конкурсній основі органами виконавчої влади.

На третьому етапі заплановано  масштабування системи військово-патріотичного виховання, долучення ветеранів війни до створення спеціалізованих військових класів та здійснення на їх базі початкової військової підготовки (зокрема, в закладах спеціалізованої освіти військового спрямування).

Взяти участь у громадському обговоренні проєкту Концепції можуть ветерани та ветеранські організації, а також усі бажаючі.

Зауваження та пропозиції приймаються на електронну адресу egnpv@mva.gov.ua  – до 6 жовтня 2020 року.

На листі обов’язково має бути відмітка «До публічного громадського обговорення». Анонімні пропозиції не розглядатимуться.

2 жовтня в режимі онлайн відбудеться круглий стіл на якому заплановано обговорення проєкту Концепції. 

Для участі  у круглому столі, необхідно  надіслати повідомлення  з зауваженнями та пропозиціями (egnpv@mva.gov.ua) додатково зазначити інформацію про бажання долучитися до обговорення.

 Якщо учасник круглого столу представлятиме організацію, то потрібно вказати назву організації (установи, закладу), посаду та ПІБ. 

Отримати консультацію щодо круглого столу можна за телефоном  (044) 281 08 44.

Ознайомитися з текстом проєкту Концепції можна за посиланням: https://bit.ly/3jgRNoD

Більше за темою
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux