За ініціативи Мінветеранів у Дніпрі стартувало навчання перших кандидатів у помічники ветерана

Міністерство у справах ветеранів України продовжує активно і послідовно реалізувати експериментальний проєкт із впровадження інституту помічника ветерана в чотирьох пілотних регіонах. Днями у дніпровському Центрі ветеранського розвитку, що відкрито на базі Університету митної справи та фінансів (УМСФ), стартувало навчання перших у регіоні 21 кандидатів у помічники ветерана. Такі посади запроваджують в Україні в межах ініціативи Мінветеранів з розбудови системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя.

Курс підготовки майбутніх спеціалістів з ветеранського сервісу та супроводу триватиме три тижні та включатиме шість опорних модулів. Зокрема, слухачів навчатимуть аспектам документообігу в державних органах та органах місцевого самоврядування з акцентом на отримані необхідних цифрових навичок. Важливим блоком стане вивчення посадових обов’язків та прав фахівця з супроводу ветеранів війни і демобілізованих осіб. Окремий модуль буде присвячений роботі з громадськими об’єднаннями ветеранів та органами влади різних рівнів.

По завершенню навчання кандидати складатимуть комплексний тест та за його результатами отримають відповідний сертифікат. Він стане допуском до практичної роботи з ветеранською спільнотою у своїх громадах. Після завершення підготовки їх працевлаштують у Сервісному офісі помічника ветеранів в кожній з громад Дніпровщини, які беруть участь у пілотному проєкті Мінветеранів.

Загалом у Дніпропетровській області вже 107 кандидатів виявили бажання стати помічником ветерана. Середній вік майбутніх фахівців складає 43 роки, переважна більшість з них – жінки (52%). В цьому регіоні заплановано піготувати чотири групи спеціалістів з супроводу ветеранів та їхніх рідних.

Наразі ще триває прийом заяв від бажаючих через портал Е-ветеран та відбуваються співбесіди з потенційними кандидатами.

Нагадаємо, що в Україні триває розвиток експериментального проєкту з впровадження інституту помічника ветерана в чотирьох пілотних областях держави за ініціативи Мінветеранів. На 400 запланованих посад помічників вже є 439 кандидатів.


Related Articles