За ініціативи Мінветеранів у держадміністраціях будуть утворені окремі структурні підрозділи з питань ветеранської політики

Відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів України, що розроблений Міністерством у справах ветеранів на виконання протоколу наради під головуванням Прем’єр-міністра України, ухвалено на засіданні Уряду.

Вже з 1 жовтня 2023 року передбачено утворення окремих структурних підрозділів в обласних, Київської міської, районної, районних в місті Києві державних адміністрацій з питань ветеранської політики. Відтак, державна ветеранська політика буде реалізовуватися кожною обласною військовою адміністрацією у громадах.

Це робиться задля впровадження механізму ефективного управління на регіональному та місцевому рівнях з реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, членів їхніх сімей, родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також щодо забезпечення прав і свобод зазначених осіб під час впровадження інноваційної системи переходу від військової служби до цивільного життя, пояснила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

“Після здобуття Україною військової перемоги з фронту додому повернеться величезна кількість наших Воїнів. І держава і суспільство мають бути готовими гідно зустріти Захисників і Захисниць, наших Героїв. Надати всі належні гарантії та дієві інструменти для розвитку і безпробленої реінтеграції до мирного життя у своїх громадах. Також маємо посилити рівень взаємодії між центральними органами влади та місцевими у розв'язанні проблемних питань ветеранів, їхніх родин. Разом з керівництвом держави, Урядом, дотичними міністерствами та відомствами, громадськістю продовжуємо активно працювати заради впевненого майбутнього наших Воїнів та їхніх сімей”,  – наголосила Юлія Лапутіна.