З реабілітації у Болгарії повернулась чергова група українських захисників

23 вересня із Софії до Києва повернулась чергова група бійців, які протягом двох тижнів у болгарському місті Хісаря проходили реабілітацію у медичному центрі Міноборони Болгарії “Калероя”.

Це вже 16-а група поранених ветеранів, які пройшли курс медичної реабілітації в Болгарії. Загалом за Проектом відповідно до Угоди між Україною і НАТО передбачено, що до 2020 року реабілітацію в Болгарії пройде 300 ветеранів. На даний час її пройшли вже майже півтори сотні.

Усі витрати, пов’язані з проходженням фізіотерапії, міжнародним і місцевим транспортуванням, медичним страхуванням і харчуванням забезпечує Трастовий фонд НАТО в Україні у сфері медичної реабілітації. 

Окрема подяки від бійців представникам Посольства України в Болгарії та української діаспори, які своєю підтримкою дозволяють знизити організаційні та, насамперед, психологічні навантаження, пов’язані з перебуванням за кордоном.

Угодою визначено показання для фізіотерапії у “Калероя”, такі як пошкодження опорно-рухового апарату та травми периферичної нервової системи верхніх і нижніх кінцівок.