З прапором України 14 ветеранів здійснили сходження на одну з найвищих вершин українських Карпат

На Закарпатті 14 ветеранів з різних куточків України здійснили сходження на одну з найвищих вершин українських Карпат -  гору Петрос (2020 метрів). Цей захід об’єднав ветеранів  АТО/ООС та учасників бойових дій на території інших держав.

Мета заходу – підтримка ветеранів війни, популяризація спортивної реабілітації та здорового способу життя серед ветеранської спільноти, психологічна реабілітація ветеранів через спорт.

За вкрай складних погодних умов, групі захисників вдалося дістатися до відмітки 1750 м. Подальше сходження на гору зупинила рятувальна служба у зв’язку зі сніговою бурею. Гора Петрос є одним із знаменитих двотисячників Карпат у складі Чорногорського хребта між горами Говерла та Шешул.

- Ці заходи проводяться нами не вперше. Кожен з нас пройшов через війну та знає, як важливо підтримувати один одного після повернення до цивільного життя.  Зберегти та відновити фізичне та психологічне здоров'я учасників бойових дій допоможе спорт та активний спосіб життя, - зазначив начальник Закарпатського відділу Міністерства у справах ветеранів Іван Балашов.

Сходження організовано Благодійним фондом Ветеранська десятка» за сприяння Закарпатського відділу Міністерства у справах ветеранів для підтримки ветеранів війни.

За словами директора фонду, генерал-майора запасу Володимира Гаврилова підготовка та участь у таких заходах змінює життя наших захисників:

– Спортивна реабілітація, підготовка та участь у спортивних активностях та змаганнях разом з побратимами та колегами допомагає учорашнім бійцям вийти з депресії, дозволяє їм повірити у власні сили та ресурси організму. Хлопці починають планувати своє життя не «на цю хвилину», а наперед, долучаються до суспільно-політичного життя, дехто створює родину, дехто іде вчитись. Саме тому ми завжди підтримуємо ці ініціативи та долучаємося до їх організації», зазначив директор фонду    «Ветеранська десятка» Володимир Гаврилов.