З початку року у  Кропивницькому відділі Мінветеранів інформаційну допомогу отримали понад 400 ветеранів АТО/ООС та членів їх сімей

Незважаючи на пандемію COVID-19 відділ Мінветеранів у Кропивницькому продовжує працювати у форматі зручному для ветеранів та членів їх сімей.

Так, з початку року до відділу вже звернулось та отримало інформаційну допомогу 386 ветеранів АТО/ООС, 53 члени сімей загиблих учасників бойових дій АТО/ООС, 25 учасників бойових дій на території інших держав та Другої світової війни, 17 членів сімей ветеранів.

Начальник Кропивницького відділу Мінветеранів Людмила Гуріна наголошує, що не зважаючи на те, що у відділі працює троє осіб, вони  намагаються допомогти кожному, хто звертається по допомогу: 

 - Як керівник я рада, що наш відділ став острівком надії як для ветеранів так і для членів їх сімей. Нажаль, в умовах пандемії доводиться працювати згідно карантинних обмежень, але ми продовжуємо роботу в штатному режимі.  Так сьогодні із питанням правового захисту до нас звернулась дружина загиблого воїна із дітками. У нашому відділі їй було надано консультацію та спрямовано до міського центру безоплатної правової допомоги.

За словами Людмили Гуріної, найчастіше ветеранів турбують питання, які стосуються правового та соціального захисту, зокрема оформлення статусу учасника бойових дій, програм психологічної реабілітації, санаторно-курортного лікування, отримання земельних ділянок та створення громадських  організацій ветеранського спрямування.

- Завдяки співпраці з громадськими організаціями та об’єднаннями, наш відділ постійно підтримує зв’язок із ветеранами та родинами загиблих Героїв. Намагаємося вирішувати найболючіші питання підтримки та соціального захисту, допомагати з лікуванням та працевлаштуванням ветеранів, які повертаються додому, - зазначила начальник Кропивницького відділу Мінветеранів Людмила Гуріна.

Звернутися до відділу можна за адресою: м. Кропивницький, вул. Віктора Чміленка, 53А, кім. 1 або по електронній пошті: kirovograd_ato@ukr.net, lucigurina@gmail.com.

Related Articles