Юлія Лапутіна взяла участь у робочій зустрічі з керівництвом бюджетного комітету

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та радниця міністра Ольга Данилова взяли участь у робочій зустрічі з керівництвом Комітету ВРУ з питань бюджету.

Під час зустрічі обговорили нагальні питання бюджетування державної політики у справах ветеранів, підтримки комітетом ініціатив Мінветеранів щодо сприяння розвитку ветеранського підприємництва, психологічної реабілітації, переходу з військової кар’єри на цивільну.

Зокрема, йшлося про фінансування програм відповідно урядових постанов 280 (про забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України), 719 (про забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їхніх сімей), 214 (про забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей).

За результатами зустрічі було домовлено про системну співпрацю між Мінветеранів та бюджетним комітетом.

«Міністерство у справах ветеранів України й надалі працюватиме над тим, щоб за кілька років черга на житло для тих, хто захищав Україну, зникла взагалі. На рівні найвищого керівництва держави неодноразово наголошувалося на тому, що ветеранська політика є пріоритетною. Отже, ми розраховуємо на те, що держава віднайде можливість у повній мірі забезпечити житлом ветеранів, членів їхніх сімей, родин загиблих захисників», – наголосила Юлія Лапутіна. 

Нагадаємо, Президент України підписав Указ № 466/2021 «Про деякі заходи щодо соціального захисту ветеранів війни, сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Серед іншого у  ньому йдеться про передбачення у проєкті державного бюджету України на 2022 рік видатків на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення.