Юлія Лапутіна: Вже понад 400 підприємств ветеранів отримали від 20 тис до 3 млн грн на розвиток власного бізнесу

Про це розповіла Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час прямого ефіру національного телемарафону “Єдині новини”.

Вона зазначила, що Український ветеранський фонд Мінветеранів проводить конкурсні грантові програми для ветеранів–підприємців, членів їхніх сімей та родин полеглих Воїнів. За цей час понад 400 переможців отримали фінансування на розвиток власного бізнесу.

Це дуже важлива допомога – від 20 тисяч до 3 мільйонів гривень. Завдяки їй ветерани-підприємці можуть купувати обладнання, залучати інших членів родин чи ветеранів до працевлаштування, сприяти розвитку нашої економіки. Вони отримують кошти для свого бізнесу і платять податки, які повертаються в державу. Це також всіляко сприяє нашим Захисникам і Захисницям, які вже демобілізувалися, інтегруватися у суспільне та економічне життя”, – розповіла Юлія Лапутіна.

Міністр привела успішні приклади, коли ці гранти пішли підтримку ветеранського бізнесу у сільському господарстві, фермерстві і навіть тих, що працюють на підтримку наших Захисників і Захисниць. Зокрема, один із кейсів – виготовлення військового спорядження для воїнів від дружини військового. Або проєкт від демобілізованого Захисника, який за унікальною технологією допомагає розмінуванню територій.

Крім того, що вони розвивають економіку нашої країни в період, коли вона цього якнайбільше потребує, вони ще й підтримують оборону. Це дуже важливо. Тому, будь-ласка, долучайтесь до цих програм”, – зазначила Юлія Лапутіна.



Related Articles