Юлія Лапутіна вручила вручила орден «За мужність» ІІІ ступеня матері загиблого добровольця Олександра Чирцова

Міністерка  у справах ветеранів України Юлія Лапутіна  зустрілися з родиною загиблого  українського захисника, добровольця Олександра Чирцова  та передала  орден «За мужність» ІІІ ступеню.

Відповідний указ про нагородження був підписаний Президентом України Володимиром Зеленським до Дня українського добровольця.

Чирцов Олександр був активним  учасником Революції Гідності. На  початку 2015 року добровольцем вступив до лав Окремої добровольчої роти «Карпатська Січ». Пройшовши підготовчі курси санінструктора, в  лютому добровольцем вирушив до зони бойових дій де був санітарним інструктором та інструктором зі стрілецької справи.

З  лютого 2015 року брав участь в антитерористичній операції на Сході. Загинув унаслідок прямого влучання артилерійського  снаряду у розташування медичної частини в селищі Піски під Донецьком 15 квітня 2015 року.

За словами Юлії Лапутіної ім’я добровольця винесено до Книги пам’яті  Добровольців України, яка нещодавно була опублікована і  розміщена у Залі пам’яті Міноборони.