портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Лапутіна: «Ветеранська політика – один із пріоритетів Уряду»

опубліковано 23 травня 2023 року 09:24

На цьому Міністр у справах ветеранів України наголосила під час візиту до Дніпропетровської та Донецької областей. У ході робочих зустрічей з главами областей та районів Юлія Лапутіна презентувала концепцію помічників ветеранів, ознайомилась із методиками реабілітації ветеранів у регіонах та поспілкувалась з захисниками, які перебувають на лікуванні, зустрілась із учасниками Всеукраїнських змагань «Ігри Нескорених 2023», а також обговорила поточні перспективи впровадження проектів підтримки та адаптації ветеранів.

Під час робочої поїздки на Дніпропетровщину Міністр у справах ветеранів України зустрілась з головою облвійськадміністрації Сергієм Лисаком та головами райдержадміністрацій та територіальних громад області, які ознайомили з діючими програмами реабілітації, соціальної і професіональної адаптації в регіоні.

Своєю чергою, Юлія Лапутіна презентувала концепцію помічників ветеранів, після чого разом із керівниками територіальних громад обговорила практичні питання впровадження інституту помічників ветеранів, зокрема питання навчання, фінансування їх діяльності, а також подальшої цифровізації процесу надання послуг ветеранам.

«Ветеранська політика – один із пріоритетів Уряду. Після перемоги ми будемо країною захисників та захисниць. Адже очікується, що після перемоги приблизно 1,5 млн громадян України буде мати досвід бойових дій. Відтак необхідна людина, яка зможе фасилітувати діалог між ветераном і його сім’єю та державою, громадою, роботодавцем. Такою особою є помічник ветерана. У кожній територіальній громаді мають розуміти скільки людей і якого фаху з цієї громади буде демобілізовано. І які цивільні спеціальності потрібні в цій громаді».

Нагадуємо, що в Дніпропетровській, а також Львівській, Вінницькій та Миколаївській областях цього року буде запущено пілотний проект створення інституту помічника ветерана.

Далі Міністр відвідала Криворізьку та Павлоградські міські лікарні, де ознайомилась із методиками реабілітації ветеранів, зокрема із застосуванням радонотерапії, а також поспілкувалась із захисниками, які перебувають на лікуванні.

Окрім того, Юлія Лапутіна зустрілась з учасниками Всеукраїнських змагань «Ігри Нескорених 2023» з м. Кривий Ріг та презентувала проекти та конкретні формати підтримки ветеранів, а також закликала подаватись на конкурс на посаду помічників ветеранів. Захисники подякували Міністру та висловили ряд пропозицій, зокрема врахувати необхідність базових навичок психологічної підтримки у майбутніх помічників ветеранів.

Також Міністр ознайомилась із роботою офісів послуг ЦНАП «Віза» («Центр Дії») з обслуговування захисників, захисниць та їх родин, зокрема офісу «Я – Ветеран» з надання комплексних послуг за принципом організаційної єдності. У планах проекту «Я – Ветеран» у м. Кривий Ріг – надання більше 500 послуг для ветеранів.

У ході робочої зустрічі з начальником Луганської обласної військової адміністрації Артемом Лисогором Юлія Лапутіна проінформувала, що ветерани можуть скористатись допомогою держави на закупівлю житла незалежно від області їх проживання. Також вона ознайомила з іншими проектами Мінветеранів, зокрема підтримкою ветеранського бізнесу, проектом помічника ветерана та проектами Українського ветеранського фонду.

 Під час перебування на Донеччині Міністр взяла участь в нараді щодо презентації державної ветеранської політики за участі начальника обласної військової адміністрації Павла Кириленка, голів райдержадміністрацій, начальників районних військових адміністрацій та військових адміністрацій населених пунктів Донецької області та наголосила на важливості виконання як національних, так і регіональних програм підтримки ветеранів:

 «Ми у періоді, коли області, на території яких є тимчасово окуповані території, мають думати про те, якими ми будем після перемоги».

Павло Кириленко наголосив учасникам наради, що ветеранською політикою будуть займатись всі та кожен на своєму рівні. Він запевнив, що Донецька область готова бути активним учасником формування та впровадження політики щодо ветеранів. Втім, учасники наради звернули увагу на те, що в окремих громадах вже впроваджуються посади осіб, які працюють із ветеранами.

Перебуваючи у місті Покровськ, Юлія Лапутіна та Павло Кириленко поклали квіти до пам’ятного знаку «Алеї Слави» воїнам, які загинули під час російсько-української війни.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux