Юлія Лапутіна розпочала робочий візит на схід України

У вівторок, 22 лютого, розпочався робочій візит на Донеччину міністра у справах ветеранів України, члена Ради національної безпеки і оборони України Юлії Лапутіної. Під час нього очільниця Мінветеранів зустрінеться з керівництвом області та командуванням підрозділів територіальної оборони, візьме участь у дискусії з науковою спільнотою та студентами, ознайомиться з ветеранським бізнесом області. 

Робочий візит Юлія Лапутіна розпочала з зустрічі з головою Донецької обласної державної адміністрації Павлом Кириленком, та обговорила питання соціального захисту ветеранів, зокрема, забезпечення житлом Захисників-переселенців.

Також Юлія Лапутіна ознайомилася з будівництвом 12-поверхового будинку на 121 квартиру, зведення якого вперше за роки Незалежності України відбувається у місті Краматорськ за бюджетний кошт. Наразі роботи виконані на 18%.

«Звільнена Донеччина має енергію розвитку. Тут будуть народжуватися та зростати діти, будуватимуться нові долі. Ми сподіваємося, що для тих людей, які через окупацію втратили свої домівки, Краматорськ стане рідним містом, і вони зможуть розбудовувати тут свої родини, – сказала Юлія Лапутіна. – Сьогодні для Президента України, керівництва Уряду є пріоритетним питання забезпечення житлом ветеранів-переселенців і Захисників, які отримали інвалідність внаслідок участі у бойових діях. Бюджетом цього року передбачено 5,5 млрд гривень на придбання житла для майже 4 тисяч Захисників та їхніх родин».  

Міністр у справах ветеранів України розповіла, що під час сьогоднішньої зустрічі з Павлом Кириленком було зроблено наголос на реалізації субвенцій з державного бюджету на придбання житла, яке розпочнеться у квітні 2022 року.

«Нам необхідно вчасно верифікувати черги за всіма постановами Мінветеранів», – підкреслила Юлія Лапутіна.   

Зазначимо, що станом на 1 лютого цього року в Донецькій області на квартирному обліку за місцем реєстрації перебуває 1105 учасників антитерористичної операції з числа внутрішньо переміщених осіб (1089 учасників бойових дій, 16 осіб з інвалідністю внаслідок війни та 7 членів сімей загиблих учасників бойових дій з числа учасників АТО/ООС).  

Станом на 1 лютого цього року потреба в коштах на виплату грошової компенсації на придбання житла становить 1,1 млрд. гривень для 776 осіб (потреба в наданні грошової компенсації на придбання житла формується відповідно до прийнятих рішень територіальних громад та військово-цивільних адміністрацій, з урахуванням черговості взяття їх на квартирний облік).