портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Лапутіна провела зустріч з представником Європейської Комісії щодо співробітництва з підтримки ветеранів

опубліковано 08 жовтня 2021 року 09:25

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела онлайн зустріч з Директором Директорату з питань трудової мобільності та міжнародних відносин Генерального Директорату Європейської Комісії (ЄК) з питань зайнятості, соціальних питань та інклюзивності Джорджі Куреллом щодо розвитку співробітництва у напрямках підтримки українських ветеранів.

У заході взяли участь заступник міністра Олексій Ілляшенко, Представник України при Європейському Союзі Всеволод Ченцов, Заступник голови відділу соціального захисту Валдіс Загорскіс, представники Міністерства закордонних справ України.

Юлія Лапутіна привітала Джорді Курелла та висловила вдячність за міцну підтримку, яку ЄС надає Україні у напрямках реінтеграції ветеранів, ефективного діалогу з урядовими установами, сприяння політичним та економічним зв’язкам між Україною та Європейським Союзом.

Зокрема, йдеться про міжнародну технічну допомогу, що фінансуються в рамках Інструменту забезпечення стабільності та миру (Instrument Contributing for Stability and Peace (IcSP) та реалізуються Міжнародною організацією з міграції (МОМ) «Соціально-економічна підтримка ветеранів та членів їх сімей».

Також до кінця 2022 року діє проєкт через Програми розвитку ООН «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування».

Під час онлайн зустрічі очільниця Мінветеранів поінформувала представника ЄК про десять стратегічних напрямів міністерства, які лягли в основу «Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік».

Це, передусім, створення Державної стратегії підвищення рівня конкурентоспроможності захисників України на ринку праці, сприяння підприємницьким ініціативам ветеранів, запровадження  Єдиного державного реєстру ветеранів війни, розвиток ветеранського спорту.

Серед пріоритетних наразі - перехід ветеранів війни з військової кар’єри до цивільного життя, забезпечення житлом захисників, розробку та впровадження системи інформаційних сервісів «е-Ветеран», а також запровадження з 2022 року Українського ветеранського фонду – державної установи з підтримки ветеранських проєктів.

Крім того Юлія Лапутіна зазначила, що Міністерством у справах ветеранів було створено Секторальну робочу групу «Соціальний захист ветеранів» з метою удосконалення системи координації міжнародної технічної допомоги в Україні. До неї увійшли, зокрема, представники посольств провідних держав світу та міжнародних організацій.

Вона наголосила, що Мінветеранів зацікавлено у подальшому плідному співробітництві з Європейською Комісією, зокрема, у  розробці та запровадженні ефективної системи соцзахисту українських ветеранів, програмах перекваліфікації та професійного розвитку, реформуванні пенітенціарної система та системи пробації, в організації програми обміну досвіду ветеранських ініціатив та відкритті власних справ.

У свою чергу Джорджі Курелл висловив вдячність Юлії Лапутіній за онлайн зустріч та можливість детальніше ознайомитися з напрямами роботи Мінветеранів. Він висловив підтримку ініціативам, які наразі реалізовує міністерство в рамках реалізації ветеранської політики та запросив долучитися до шостого засідання Кластера 6 Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС.

Від імені Мінветеранів та всієї ветеранської спільноти Юлія Лапутіна висловила вдячність Джорджі Куреллу за продуктивні перемовини, та можливості співпраці з Європейською Комісією у напрямах підтримки захисників України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux