портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Лапутіна презентувала ветеранську підприємницьку платформу G2VEI на засіданні Ради безбар’єрності

опубліковано 27 жовтня 2021 року 18:02

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна взяла участь у третьому засіданні Ради безбар’єрності. На ньому було презентовано перший моніторинговий звіт Плану заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, розробленої в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської.

План передбачає впровадження шести напрямів безбар’єрності – фізичної, інформаційної, цифрової, суспільної, економічної та освітньої. До реалізації заходів залучені 16 міністерств, сім з яких реалізують флагманські проєкти. Серед них також – Міністерство у справах ветеранів України.

Юлія Лапутіна презентувала ветеранську підприємницьку ініціативу G2VEI (Government to Veterans Entrepreneurial Initiatives) та поінформувала, що ресурс повноцінно запрацює у березні 2022 року.

G2VEI – це онлайн-платформа підприємницьких ініціатив захисників, яка призначена для збільшення самозайнятості ветеранів, розбудови ветеранського бізнес-нетворкінгу та інформаційної державної сервісної підтримки.


«Запровадження філософії безбар’єрності у діяльність Уряду говорить про те, що ми дійсно будемо сприяти розвитку нашого суспільства. А включення у Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні пілотного проєкту Мінветеранів означає, що ветеранська політика наразі є пріоритетом на державному рівні», – зазначила Юлія Лапутіна.

Очільниця Мінветеранів розповіла, що платформа створена для того, щоб у кожного захисника України був доступ до інформації про ветеранський бізнес, освітні проєкти, можливості розвитку власної справи.

«Ми провели дослідження і виявили низку проблем, з якими стикаються ветерани. Серед них – відсутність інформаційної підтримки при започаткуванні власної справи, низький рівень поінформованості ветеранів про програми підтримки підприємницьких ініціатив, недостатність знань про порядок розвитку бізнесу, перешкоди в працевлаштуванні захисників, – заявила Юлія Лапутіна. – Подолати їх допоможе платформа G2VEI. Адже реалізація захисників у мирному житті та можливість реалізовувати стратегію власної справи сприятиме економічному розвитку громад і країни в цілому», – наголосила Юлія Лапутіна.

Вона зазначила, що Мінветеранів скоротило термін виконання програми. Відтак запуск першого варіанту платформи відбудеться у січні 2022 року, а у березні ресурс запрацює у повному обсязі.


Нагадаємо, у травні 2020 року перша леді Олена Зеленська ініціювала велику розмову про безбар’єрність. Ініціатива «Без бар’єрів» пропонує візію суспільства без обмежень, в якому забезпечуються рівні права та можливості для всіх людей у самореалізації, зайнятості, пересуванні, сервісах, здобутті освіти, спілкуванні, дозвіллі, розвитку.

Реалізацією ініціативи стала розробка Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Нацстратегія була розроблена широким колом урядовців, експертів, представників громадських об’єднань та волонтерів в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання указу Президента України. Нацстратегія затверджена Кабінетом Міністрів України у квітні 2021 року.

Наступним кроком стала розробка Плану заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні – пропозиції надавали центральні органи виконавчої влади, громадянське суспільство, експерти. Координувало розробку Плану заходів Міністерство розвитку громад та територій.


   

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux