портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Лапутіна презентувала представникам Світового конгресу українців діяльність Українського ветеранського фонду

опубліковано 29 квітня 2022 року 08:00

У четвер, 28 квітня, відбулася онлайн зустріч міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної та команди Мінветеранів з представниками Світового конгресу українців (СКУ).

Міністр висловила вдячність за потужну та скоординовану підтримку світового українства у протистоянні повномасштабній російській агресії та поінформувала про пріоритети державної ветеранської політики в умовах війни. Насамперед, це забезпечення соціального захисту сімей Захисників та родин загиблих Воїнів, відновлення здоров’я та психічна реабілітація ветеранів, розвиток й підтримка ветеранського підприємництва.

“Вся Україна наразі є країною Захисників і Захисниць. Якщо до війни в Україні було 500 тисяч ветеранів, а з членами родин майже 1,2 мільйона осіб, то після перемоги ця цифра може досягти 5, а то й 10 мільйонів людей. Відповідно, ветеранська політика потребуватиме зовсім інших бюджетів”, – зазначила очільниця Мінветеранів.

Юлія Лапутіна презентувала учасникам зустрічі створену при Мінветеранів державну установу  – Український ветеранський фонд (УВФ), діяльність якої передбачає розширення спроможностей Міністерства у реалізації ветеранської політики. На період дії воєнного стану УВФ відпрацював нові алгоритми роботи.

Так, бюджетом на 2022 рік передбачено 40 млн грн на фінансування проєктів з надання фінансової підтримки ветеранам та членам їхніх сімей, реінтеграції до активного суспільного життя, збереження та відновлення їх фізичного та психічного здоров’я, а також підтримку підприємницької діяльності ветеранів та сприяння в їхньому працевлаштуванні.

“Планується до запуску програма з мікрофінансування ветеранського бізнесу, який в умовах сьогодення ліг здебільшого на плечі членів сімей та близьких ветеранів, які знову стали на захист нашої країни. Кошти, які надходитимуть на рахунки УВФ, будуть спрямовані на підтримку родин українських Захисників, особливо тих, які були змушені залишити свої домівки та переїхати до інших регіонів”, – зазначила Юлія Лапутіна.

Вона закликала представників Світового конгресу українців поширювати інформацію про Фонд та його проєкти всіма можливими каналами у своїх країнах, щоб залучити якомога більше міжнародної фінансової підтримки. Вже оприлюднено реквізити банківських рахунків і в долларах США, і в євро, на які українські та міжнародні донори можуть спрямовувати кошти та підтримувати родини наших Захисників.

Своєю чергою виконавчий директор Українського ветеранського фонду Наталія Калмикова ознайомила присутніх зі структурою Фонду та його Наглядовою радою. Вона наголосила, що, незважаючи на те, що в країні йде війна, Фонд активно працює над розробкою відповідних умовам сучасності ветеранскими проєктами, а також збором коштів для їхньої реалізації.

“Після перемоги, коли Фонд перейде в той режим роботи, який планувався з початку його задуму, буде інший формат фінансування ветеранських проєктів, і ми матимемо відповідний досвід”, – зазначила вона.

Реквізити Українського ветеранського фонду: 

ЄДРПОУ 44565396 МФО 820172 

UA388201720313231001301022947 в Державна казначейська служба України м. Київ

Довідково. Участь в онлайн зустрічі з міністром у справах ветеранів України Юлією Лапутіною та командою Мінветеранів взяли президент СКУ Павло Ґрод, перший віце-президент СКУ Стефан Романів, президент Українського конгресового комітету Америки, третій віце-президент СКУ Андрій Футей, директор Представництва Світового Конґресу Українців в Україні Сергій Касянчук, голова Української ініціативи в Чеській Республіці, голова Європейського конгресу українців Богдан Рейченець, президент Конґресу Українців Канади Олександра Хичій, виконавчий директор СКУ Соня Соутс, голова Союзу українців у Великій Британії Петро Ревко, голова комітету гуманітарної допомоги СКУ Андрій Вськович. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux