Юлія Лапутіна: Наші ветерани - це обличчя України на міжнародних змаганнях


Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час відвідин навчально-тренувальних зборів з підготовки Національної збірної України на United States Air Force Trials 2024 наголосила, що кожен із представників команди - це обличчя України на міжнародних змаганнях. Вже у березні 30 учасників представлять нашу державу у Лас-Вегасі, штат Невада, США.

Навчально-тренувальні збори відбулися у Києві за сприяння Міністерства у справах ветеранів України у закритому форматі задля безпеки учасників. Адже до складу Національної збірної України увійшли ветерани та діючі військовослужбовці: 18 військовослужбовців Збройних сил України (зокрема, два ветерани ЗСУ), 6 військовослужбовців Національної гвардії України, 2 представника Держприкордонслужби України, 1 представник Міністерства внутрішніх справ України, 1 представник Управління державної охорони України та 2 представника Служби безпеки України.

"Пишаюся тим, що ви долучилися і пройшли цей дуже важкий шлях відбору, увійшли до складу Національної збірної. Далі на вас чекає багато цікавого, але водночас складного. Коли ви розпочали цей шлях, він не тільки про самовдосконалення та підняття вашого рівня якості життя, але це також про можливість представлення України у світі. Ми гідно даємо відсіч ворогу та здобуваємо перемоги на фронті, але також для нас важливі спортивні перемоги ветеранів", - зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. 

Впродовж 3-х днів учасники Національної збірної України проходили тренінги, тренування із загальної фізичної підготовки, давали інтерв’ю для ЗМІ та брали участь в інших спортивних заходах з підготовки до участі у міжнародних змаганнях United States Air Force Trials 2024. 

Нагадуємо, під час участі в міжнародних спортивних змаганнях United States Air Force Trials 2024 спортсмени змагатимуться в 8 видах спорту: веслування на тренажерах, плавання, легка атлетика (біг), пауерліфтинг, волейбол сидячи, стрільба з лука, баскетбол сидячи, велосипедний спорт.

Міністерство у справах ветеранів України, відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань України на 2023 рік та на запрошення Військово-повітряних сил США (програма Air Force Wounded Warrior (AFW2), здійснило організацію та забезпечення підготовки Національної збірної України для участі у 2024 році у міжнародних змаганнях United States Air Force Trials 2024. Співорганізаторами є ГО “Ігри Інвіктус Україна”, ГО "Повернись живим" та БО «Стратком Україна».