Юлія Лапутіна: Мінветеранів виплатило грошову компенсацію за житло 2627 ветеранам та членам їх родин

За чотирма програмами компенсації за житло ветеранам та членам їх родин Міністерством у справах ветеранів України у минулому році забезпечено виплату коштів на поточні рахунки 2627 особам, з них 1254 – вже придбали житло. Про це повідомила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Йдеться про осіб з інвалідністю І-ІІ групи внаслідок АТО/ООС/заходи оборони та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць; внутрішньо переміщених осіб з числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю ІІІ групи внаслідок АТО/ООС до 01.06.2018; осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав та членів сімей загиблих. А також осіб з інвалідністю І-ІІ групи внаслідок участі в Революції Гідності та членів сімей загиблих.

“В умовах викликів сьогодення, завдяки спільній та продуктивній роботі з Офісом Президента України, Урядом, Міністерством фінансів, Мінветеранів забезпечили виплату коштів на придбання житла для 2627 одержувачів з числа ветеранів війни і членів їх сімей. Ці кошти розподілено по всій Україні відповідно до потреб. 1254 осіб – вже придбали власні оселі”, – повідомила Юлія Лапутіна.

Серед регіонів України найбільше компенсацій виплачено у місті Києві (407 особам) у Дніпропетровській області (334 особам), Київський (271 особі), Одеській (192 особам) та Донецькій області (174 особам).

Станом на початок поточного року найбільше осель придбано у Києві (249), Київській області (162), Дніпропетровській (110), Донецькій (89), Одеській (85).

Нагадаємо, у Державному бюджеті на 2024 рік на забезпечення житлом ветеранів війни, членів родин загиблих Захисників і Захисниць закладено майже 5,75 мільярдів гривень.

Фахівці Мінветеранів розробили детальну інфографіку порядку компенсації на придбання житла. У ній докладно розписано: хто має право на отримання компенсації, куди звертатися, які документи слід підготувати.

Детальніше  – тут: https://is.gd/94SAbV

Related Articles