Юлія Лапутіна: «Мінветеранів шукає додаткові можливості для забезпечення ветеранів житлом»

Про це зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час відвідин музею АТО у м. Рубіжне в рамках робочої поїздки на Луганщину.

Міністр ознайомилась з військовою експозицією музею, що розташований на базі Рубіжанського індустріально-педагогічного технікуму, де навчаються та  працюють ветерани.

Саме цей навчальний заклад готує фахівців для популярних  сьогодні на ринку  праці спеціальностей -  будівельників, фахівців з ремонту побутової техніки, зварювальників.

Військову експозицію  музею тут створив засновник музею – ветеран АТО Андрій Трощий, колишній військовий 80-ї окремої десантної штурмової бригади, який після проходження служби повернувся працювати сюди викладачем.

Наразі у музеї понад 200 експонатів – заряди різного калібру,  прапори військових підрозділів та добровольчих батальйонів, уламки снарядів, військове обладнання. Музей постійно поповнюється новими експонатами, які привозять побратими та волонтери.

Під час зустрічі, з представники міської Спілки ветеранів АТО, яка відбулася  в музеї, ветерани порушили питання прозорості черги на житло та питання працевлаштування ветеранів з  інвалідністю.

«На жаль, бюджет Мінветеранів недостатній  і питання забезпечення ветеранів житлом проблемне. Так, цього року  Уряд  виділить кошти на  забезпечення житлом 242 ветеранів з інвалідністю, 190-х ветеранів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Звичайно, цього недостатньо, тому ми  шукаємо можливості для співфінансування житлових програм. Також Уряд схвалив Концепцію держпрограми з забезпечення житлом захисників України на період до 2025 року. Цим рішенням Кабмін розпочав впровадження нових сучасних механізмів забезпечення житлом учасників бойових дій», - сказала Юлія Лапутіна.

Юлія Лапутіна також вручила Андрію Трощию Подяку від Мінветеранів та висловила йому слова вдячності за захист суверенітету та територіальної цілісності України, а також за активну участь і внесок у розбудову громади.