Юлія Лапутіна анонсувала створення у Мінветеранів структури ветеранського менторства

У системі Міністерства у справах ветеранів України буде створено структуру менторів для ветеранів, ветеранок, членів їхніх родин та сімей полеглих Захисників.

Про це розповіла міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час прямого включення до інформаційного марафону національних телеканалів.

«Держава має підготуватися, щоб зустріти своїх Захисників і Захисниць з війни, – наголосила міністерка. – Ми знаємо, що на місцях відбувається багато бюрократичних процесів, з якими стикаються ветерани і ветеранки, коли повертаються до цивільного життя. Тож, ми анонсуємо створення у системі Міністерства у справах ветеранів України структуру менторів для ветеранів, таку собі «армію ветеранських менторів». Це – майже десять тисяч осіб, які бажано, щоб також були ветеранами. Адже працюватиме принцип «рівний – рівному», коли фахівці допомагатимуть ветеранам долати бюрократію, інформувати, спрощувати умови отримання послуг, а за потреби навіть ходити з ветеранами за усіма довідками».

Юлія Лапутіна підкреслила, що даний проєкт підтримано Урядом і Прем’єр-міністром України. Реалізовуватимуть його фахівці Міністерства спільно з органами місцевого самоврядування.  

«Щоб у кожній громаді була людина, яка опікуватиметься певною кількістю ветеранів. Ми маємо створити умови, щоб після перемоги наші Захисники і Захисниці могли якісно повертатися до цивільного життя», – зазначила міністерка.

Також Юлія Лапутіна анонсувала брифінг з цієї теми, який відбудеться вже на наступному тижні. До обговорення долучаться ветерани та громадські організації. Про його проведення буде додатково повідомлено на інформаційних ресурсах Мінветеранів.

Related Articles