В Кривому Розі міністерка у справах ветеранів вшанувала пам’ять загиблих воїнів

Під час робочого візиту на Дніпропетровщину Юлія Лапутіна відвідала Алею Слави  у м. Кривий Ріг, де  поклала квіти до пам’ятників  загиблих воїнів та чорнобильців.

«Допоки буде пам’ять про них, допоки  ми будемо розуміти, що вони полягли за Україну - вони будуть живі. Ми маємо продовжувати відстоювати інтереси нашої держави за які вони воювали і загинули»,  - сказала Юлія Лапутіна.

Міністерка подякувала громаді міста за гідне вшанування пам’яті  захисників.

«Створений в пам’ять про події в Іловайську меморіал «Іловайський хрест» має символічне підґрунтя. Хто був в Донецькій області та бачив війну зрозуміють, що значать чорні соняшники. Сьогодні ми  вшановуємо пам’ять героїв на місці козацької сили, символічно, що в основі меморіалу  - козацький хрест», - сказала міністерка  у справах ветеранів України.

Меморіал, відкриття, якого відбулося 29 серпня 2020 року, у День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, установлено у Сквері Героїв.

Головний елемент стели – металевий хрест Збройних Сил України з мечами та написом «Іловайськ 2014». Саме так виглядає нагрудний знак, який вручався бійцям, що вийшли з-під Іловайська та близьким загиблих.



Related Articles