Уряд ухвалив рішення, необхідне для будівництва Національного військового меморіального кладовища

У п'ятницю, 23 лютого, Кабінет Міністрів України затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення та функціонування Національного військового меморіального кладовища (НВМК).

Він забезпечить прозоре та цільове використання коштів, а саме 515 млн грн, які передбачені Міністерству у справах ветеранів України на 2024 рік для будівництва та функціонування НВМК у поточному році.

“Національне військово-меморіальне кладовище стане центральним місцем, де кожен зможе віддати шану полеглим героям нашої Батьківщини. Це буде особливе місце, де перетинаються скорбота, гордість, біль, повага, безмежна вдячність та вічна пам’ять”, – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зазначимо, що будівництво НВМК визначено серед пріоритетів Плану дій Уряду на 2024 рік. На сьогоднішній день державною установою “Національне військове меморіальне кладовище” розпочато проектні роботи для подальшого будівництва Меморіалу.

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року Верховна Рада України ухвалила закон, необхідний для будівництва та експлуатації НВМК. Будівництво здійснюватиметься у кілька черг. У першій зведуть сектор традиційних поховань, колумбарій, площу, де буде відбуватися прощання з полеглими Захисниками та Захисницями, і необхідні споруди для організації поховань. За будівництво й реалізацію проєкту відповідає державна установа.

Related Articles