портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Українська збірна Warrior Games показує високі результати під час тренувань у Великій Британії (Фото)

опубліковано 02 серпня 2022 року 12:48

Українська збірна Warrior Games продовжує інтенсивні тренування у Великій Британії. Команд активно готується до міжнародних спортивних змагань, які стартують 16 серпня і триватимуть два тижні в Спортивному комплексі ESPN Wide World (Орландо, США).

Протягом тижня українські ветерани і військові наполегливо відточують спортивну майстерність під керівництвом своїх тренерів. Наші хлопці і дівчата швидко вчяться та мають всі шанси на перемогу, – кажуть їхні наставники.

Так, українська волейбольна команда сидячи показала майстерну та злагоджену гру під час дружнього матчу з місцевою командою. Зазначимо, що волейбол сидячи входить до програми міжнародних спортивних змагань з адаптивних видів спорту Invictus Games та Warrior Games, а також до програми Паралімпійських ігор. У міжнародних спортивних змаганнях Warrior Games в американському Орландо українська команда з волейболу сидячи братиме участь у спортивних перегонах, як окрема змагальна команда.

Під керівництвом британського тренера з волейболу сидячи Річарда Осборна (Richard Osbourne) українська збірна перемогла з результатом 3:1. Річард тренує команди для Ігор Нескорених з  2014 року. Його підопічні двічі виборювали золото, срібло та бронзу.

«Для мене велика честь допомагати українській команді під час її підготовки до Warrior Games. Бажаю їм успіхів у майбутньому. Моє серце – з ними та їхніми родинами у важкі часи війни проти росії», – каже Річарда Осборн.

Нагадаємо, підготовка та інтенсивні тренування української команди у Великій Британії стали можливими завдяки спільній взаємодії Мінветеранів з міністерствами та відомствами, а також безпрецендентній підтримці наших стратегічних партнерів. А усі бюджетні кошти, що були передбачені на підготовку та участь нашої збірної у Warrior Games, будуть спрямовані на потреби Української армії.

На початку липня літак Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії доправив українську збірну Warrior Games на тренувальну базу для підготовки до змагань. Українські ветерани та військовослужбовці, які отримали поранення, контузії, травми та захворювання під час захисту Батьківщини, вперше візьмуть участь у цих змаганнях. Через військові дії та безпекові обмеження учасники нашої збірної не мали змоги провести повноцінні спортивні тренування в Україні. Однак завдяки міжнародним партнерам Мінветеранів вони підготуються до змагань у Великій Британії.

Довідково. Warrior Games (Ігри воїнів) – спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення або хвороби під час виконання бойових завдань. Вперше Ігри воїнів були проведені у 2010 році, участь у них беруть військовослужбовці та ветерани військової служби США і країн-партнерів. Кожна команда може виставити до 40 спортсменів. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux