«У росіян немає шансів виграти цю війну», – Юлія Лапутіна у Харкові

Спільний опір та потужна взаємодія Українського народу, Збройних сил України, Уряду, місцевої влади за підтримки світової спільноти зводять нанівець стратегію й тактику російських загарбників в Україні.

Про це наголосила міністр у справах ветеранів України, член Ради національної безпеки і оборони України Юлія Лапутіна під час зустрічі з головою Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим.

Робоча поїздка міністра до Харкова відбулася у межах розробки Урядового плану з відновлення країни.

Юлія Лапутіна та Олег Синєгубов обговорили досвід оборони і поточну ситуацію у місті та області, заходи зі зміцнення обороноздатності регіону, а також забезпечення гуманітарних потреб цивільного населення. Міністр у справах ветеранів України відвідала один із пунктів гуманітарної допомоги, куди доставляють та розподіляють вантажі для жителів Харкова, які постраждали від російської агресії. 

«Той опір, який чинить Український народ та Українська Армія за світової підтримки, те що робить наша влада – це не тільки військові перемоги, – зазначила Юлія Лапутіна. – Ми бачимо, як змінилася логістика в умовах воєнного часу. Кризовий менеджмент у нашій державі діє – гуманітарні вантажі навіть за важких умов доправляються туди, де вони потрібні. Щоб люди мали питну воду, їжу, одяг, найнеобхідніші речі. Те, що ми побачили у Харкові – це дійсно фантастично: організація громадянського суспільства, місцевої влади, взаємодія з центральною владою – один з найкращих прикладів. Тому у росіян немає шансів виграти цю війну – дивлячись на нашу єдність, вони не знають, що робити».

Своєю чергою очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов зауважив, що обстріли міста досі тривають – ворог діє підступно, завдаючи удари по житлових кварталах Харкова.

«За ніч було здійснено 15 обстрілів 122-м і 152-м калібрами – РСЗВ «Град», «Смерч». Росіяни б’ють винятково по житлових масивах та історичному центру Харкова, де відсутня військова інфраструктура. ЗСУ стоять на своїх позиціях, тому ми віримо у нашу перемогу. Щодо області, то найгарячішою точкою залишається ізюмський напрямок, там не вщухають бої, але наші Захисники там стримують ворога», – поінформував керівник ОВА.

Він також зазначив, що наразі нагальним є питання поставки зброї від наших західних партнерів для посилення позицій українських військових на Харківщині.

«Як і всій Україні, нам потрібна важка зброя, щоб ми були ефективнішими на передових позиціях», – підкреслив Олег Синєгубов.

Аналізуючи ситуацію в Україні Юлія Лапутіна відзначила, що доктринальною помилкою росії була впевненість у відсутності до сих пір української нації.

«Зараз, після початку гарячої фази широкомасштабної війни, ми розуміємо, що ми – українці – виросли в політичну націю. У нас є громадянська ідентичність, і це – наш захист, наш купол, який захищає Україну», – наголосила очільниця Мінветеранів.

Related Articles