портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Мінветеранів запрацював Реєстр постачальників послуг з психологічної реабілітації для ветеранів і членів їхніх сімей

опубліковано 15 серпня 2022 року 11:32

У Міністерстві у справах ветеранів України запрацював Реєстр постачальників послуг з психологічної реабілітації для ветеранів і членів їхніх сімей, який є складовою системи інформаційних сервісів «Е-ветеран».

Він стане одним із інструментів вирішення глобального питання – створення дієвої системи психологічної реабілітації Захисників і Захисниць та членів їхніх родин, що є одним із пріоритетних напрямів Мінветеранів.

Відтепер юридичні особи незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, фізичні особи-підприємці, які провадять діяльність на підставі ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики, та які хочуть співпрацювати з Мінветеранів у частині надання послуг із психологічної реабілітації, зможуть подавати документи та заяви в електронній формі безпосередньо до Реєстру. Такий підхід, підкреслюють фахівці Міністерства, значно спрощує цю процедуру.

Нагадаємо, наприкінці травня Мінветеранів розпочало відбір суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації, що працюватимуть за новим механізмом. Зокрема, надаватимуть кваліфіковану психологічну допомогу у вигляді комплексу послуг, який передбачає залучення до процесу реабілітації мультидисциплінарної команди фахівців у сфері охорони психічного здоров’я (лікар-психіатр, лікар-психолог, лікар-психотерапевт, психолог). Також послуги можуть отримувати не лише пацієнти стаціонару, а й бажаючі пройти психологічну реабілітацію амбулаторно або дистанційно.

Реєстр дозволить підвищити якість надання послуг та відповідальність суб’єктів за дотриманням відповідних вимог, зокрема щодо кваліфікації фахівців, які надають реабілітаційні послуги.

«Створення дієвої системи психологічної реабілітації ветеранів – є одним з пріоритетних напрямів, яким Мінветеранів наразі приділяє особливу увагу, – зазначила заступниця міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита. – Зважаючи на складну ситуацію в державі у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України, наша команда продовжувала плідно працювати над формуванням та запуском Реєстру постачальників послуг з психологічної реабілітації для Захисників і Захисниць України та членів їхніх родин відповідно до сучасних вимог».

Так, для включення до Реєстру юридична особа, або фізична особа - підприємець має подати до Мінветеранів:

1) заяву про включення до Реєстру за формою, встановленою Мінветеранів;

2) інформацію (та за наявністю документи) про:

●      реквізити юридичної особи згідно з ЄДРПОУ

організаційно-правову форму/вид громадського об’єднання, благодійної чи релігійної організації;

●      місцезнаходження (місце реєстрації) юридичної особи/зареєстроване місце проживання або місце фактичного проживання фізичної особи - підприємця;

●      фактичну адресу надання послуг (зазначається, якщо вона відрізняється від місцезнаходження юридичної особи, зареєстрованого місця проживання або місця фактичного проживання фізичної особи - підприємця);

●      номери контактних телефонів; адресу електронної пошти; адресу веб-сайту або іншого інформаційного ресурсу (за наявності);

●      банківські реквізити для перерахування бюджетних коштів);

●      перелік послуг із психологічної реабілітації, що можуть надаватися отримувачу послуг;

●      наявність ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики;

●      наявність окремого структурного підрозділу, який забезпечує здійснення мультидисциплінарною командою психологічної реабілітації; кабінету (кабінетів) для надання індивідуальної психологічної допомоги членами мультидисциплінарної команди;

●      відповідність кваліфікації фахівців заявника вимогам, а саме: назви посад та персональні дані фахівців (прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), освіта/кваліфікація, стаж роботи за фахом, інформація про післядипломну освіту, атестацію, формальне та/або неформальне професійне навчання та супервізію протягом останніх двох років) (за згодою) та інформацію про включення відомостей про них до Реєстру.

Заяви з необхідними документами приймаються у разі надсилання їх засобами поштового зв’язку або в електронній формі через СІС «Е-Ветеран».

З переліком суб'єктів надання послуг із психологічної реабілітації ви можете ознайомитися тут


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux