У Мінветеранів з початку 2024 року прийнято 24 позитивних рішень щодо надання відповідних статусів рідним загиблих добровольців та особам з інвалідністю

На засіданні Міжвідомчої комісії при Мінветеранів, яка розглядає матеріали про встановлення факту безпосередньої участі у захисті України у зв'язку з військовою агресією рф, розглянуто 31 заяву членів сімей осіб, які загинули (померли), та 11 заяв осіб з інвалідністю. За результатами ухвалено 24 позитивних рішень для надання відповідних статусів.

Йдеться про українських Захисників і Захисниць – цивільних осіб, які в після повномасштабного російського вторгнення самостійно або у складі добровольчих формувань стали на захист України, проте не були оформлені до складу будь-яких військових формувань або правоохоронних органів.

Загалом на сьогоднішній день Міжвідомчою комісією при Мінветеранів прийнято 84 позитивних рішень щодо родин загиблих та 21 –  по добровольцям, поранення яких призвело до інвалідності. Мінветеранів надало 218 особам довідки, необхідні для встановлення відповідного статусу, які дають можливість отримати посвідчення та користуватися соціальними гарантіями.

Нагадаємо, у Мінветеранів з початку 2024 року прийнято 38 позитивних рішень щодо надання УБД добровольцям-цивільним.