портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Мінветеранів відбулася зустріч Посла США Бріджит Брінк з міністром Юлією Лапутіною

опубліковано 15 лютого 2023 року 16:42

Державна ветеранська політика – як один із ключових напрямків роботи українського Уряду, питання трансформації українського Захисника на Воїна відновлення, створення державою всіх умов для такої трансформації обговорювалися під час сьогоднішньої зустрічі міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк.

Разом із представниками посольства участь у зустрічі взяв Джеймс Хоуп, Директор місії USAID в Україні.

Вітаючи високу гостю в стінах Міністерства, його очільниця щиро подякувала в особі пані Посла усьому американському народу за військову, гуманітарну, фінансову та політичну підтримку України. Зокрема, за підтримку українських ветеранів, яку надає Уряд США в рамках проєкту “Програма реінтеграції ветеранів”, за допомогу Мінветеранів у створенні Єдиного державного реєстру ветеранів війни, а також за підтримку, надану США команді України, яка брала участь у міжнародних спортивних змаганнях “Ігри воїнів” (Warrior Games).

"У контексті нової ветеранської політики,  - наголосила Юлія Лапутіна, - система реінтеграції ветеранів у мирне життя є одним із найважливіших аспектів зміцнення національної безпеки України".

Нині суттєво збільшилась кількість українців, котрі проходять службу в лавах ЗСУ та інших структурах оборонного сектору держави. Тому на часі нова ветеранська політика, в основі якої – чітка та ефективна система переходу від військової кар’єри до цивільного життя.

Складові вказаної системи: розробка та прийняття відповідного законодавства; медична та психологічна реабілітація; перекваліфікація та працевлаштування; побудова єдиної інформаційно-аналітичної системи соціальної підтримки та комунікації «Е-ветеран»; підтримка та розвиток ветеранського підприємництва; розвиток спорту ветеранів війни; житлове забезпечення ветеранів та їхніх родин.

«Україні вкрай важливо орієнтуватися на досвід іноземних країн, які успішно реалізовують подібну систему переходу», – наголосила Юлія Лапутіна, підкресливши важливість розвитку двостороннього співробітництва Мінветеранів з Департаментом у справах ветеранів США.

Під час зустрічі сторони обговорили також один із флагманських проектів Міністерства у справах ветеранів – відновлення Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації, який було вщент зруйновано російськими загарбниками в березні минулого року.

Відновлення Центру патронує Президент Володимир Зеленський, який вже передав на його відбудову сто тисяч доларів, – грошову винагороду, яку він отримав разом із Медаллю Свободи, котру вручають в США видатним світовим діячам.

«У питаннях відновлення Центру ми вже використовуємо досвід, яким поділилися наші американські колеги, та готові запроваджувати найкращі практики реабілітаційних послуг ветеранам та членам їхніх родин», – зауважила Юлія Лапутіна.

Заступник міністра з питань європейської інтеграції Ігор Яременко, зі свого боку, поінформував гостей про візит керівництва Мінветеранів до Сполучених Штатів, який планується найближчим часом. Мета візиту – зміцнення партнерства з Департаментом у справах ветеранів США.

На завершення зустрічі Юлія Лапутіна вручила пані Послу два коїна - від Міністерства та від For Ukrainian Soldiers, компанії, яку заснували троє друзів – ветеран та волонтери. Він виготовлений з рашистського бойового літака, збитого над Україною.

Сьогоднішній візит слугує ще одним підтвердженням міцного партнерства Україна-США.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux