У Мінветеранів розповіли про новий підхід у підготовці українських ветеранів до участі у міжнародних змаганнях з адаптивних видів спорту

Цими днями в американському Лас-Вегасі проходять United States Air Force Trials 2024 – міжнародні спортивні змагання серед поранених військовослужбовців та ветеранів війни. Вперше участь в них бере Національна збірна України – за підтримки Мінветеранів.

Наразі українці впевнено виборюють нагороди в адаптивних видах спорту. Крім фізичного відновлення та психосоціальної реабілітації після поранень, участь наших захисників у спортивних заходах на міжнародній арені демонструє світу непереможний дух української нації. Це також важливий елемент дипломатії, який поширює правду про повномасштабну російську військову агресію проти України, та силу й відвагу наших людей у захисті рідної країни.

Про те, як відбувалася підготовка української збірної для змагань у США та головні критерії відбору учасників – розповів заступник директора Департаменту забезпечення переходу від військової служби до цивільного життя Мінветеранів Ігор Костріков.

“Основні критерії при відборі – це потреба особи у реабілітації та відновленні, а також спортивні показники. Щоб забезпечити якісний відбір учасників до національної збірної, Мінветеранів відійшло від традиційного формату, коли спочатку проводились змагання, а потім розпочинали навчально-тренувальні збори. У 2023 році ми запровадили інший підхід: спочатку провели великий навчально-тренувальний збір, до якого допустили усіх бажаючих, щоб виявити їхні потреби, зрозуміти психологічний стан людей, адже це дуже важливо для взаємодії у комаді. А потім, за результатами всеукраїнських змагань, маючи “портрет” кожного учасника, ми змогли оцінити їхні спортивні показники та представити відбірковій комісії опрацьовані дані. Як результат – сьогодні 30 українських ветеранів та поранених військовослужбовців достойно представляють нашу країну у США та виборють медалі”, – розповів Ігор Костріков.

Зазначимо, станом на ранок, 12 березня, Національна збірна України, яка бере участь у United States Air Force Trials 2024, здобула вже 36 медалей, 22 з них – золоті.

Підготовку та участь команди організовано Мінветеранів спільно з Український ветеранський фонд, БФ Повернись живим , ГО Stratcom Ukraine та громадською організацією Invictus Games: Team Ukraine.



Related Articles