У Львові розробляють механізм залучення ветеранів і ветеранок російсько - української війни до формування політики пам’яті та збереження меморіальної спадщини

6 березня на базі Центру ветеранського розвитку Національного університету “Львівська політехніка”, створеного за ініціативи та підтримки Міністерства у справах ветеранів України, відбулась робоча зустріч представників Львівської ОВА, Центру ветеранського розвитку, Сектору Культурної спадщини Стрийської РДА, Львівської Академії Сухопутних військ та профспілки Кабінету Міністрів України. Учасники обговорили співпрацю та окреслили шляхи щодо формування й впровадження політики пам'яті та збереження меморіальної спадщини. Зокрема розпочато розроблення механізму залучення ветеранів і ветеранок російсько - української війни до означених напрямів. Серед пріоритетів патріотичне виховання молоді.

Представники Сектору Культурної спадщини Стрийської РДА презентували інтерактивну платформу «Меморіальна спадщина «Слава і шана», де розміщена інформація про культурну спадщину та історії полеглих українських захисників із Стрийського району, що на Львівщині. Вже у квітні відбудеться презентація цього веб-ресурсу очільникам громад Львівської області. В подальшому проєкт планують поширити у межах Львівщини, а згодом – України.    

Зустріч ініціювали Олег Ціздин, фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб при Славській селищній раді, та представники Сектору Культурної спадщини Стрийської РДА.

Related Articles