портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Києві відбувся ІV Міжнародний ветеранський та волонтерський форум (Фоторепортаж)

опубліковано 23 серпня 2021 року 12:57

У неділю, 22 серпня, у Києві відбувся ІV Міжнародний ветеранський та волонтерський форум «Так, де ми – там Україна».

Організовували захід Міністерство у справах ветеранів України спільно з благодійним фондом «Повернись живим». Цього року форум відбувся у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Захисники».

Участь у ньому взяли Президент України, Патріарх Варфоломій, представники Уряду, закордонні партнери, ветерани російсько-української війни та члени їхніх родин, діючі військовослужбовці, волонтери, члени сімей загиблих Захисників. Загалом на форумі були присутні близько 200 учасників та гостей.

«Ветеранський та волонтерський форум саме для того, щоб ми ніколи не забули: наша ідентичність має проявлятися не тільки у буремні часи, коли безпосередньо йде бій. Ворог зухвалий, він вносить розбрат у наше суспільство. Сьогодні ми спробуємо змінити порядок денний. Я бачу багато людей, які повернулися з війни та є успішними. Є прекрасні приклади самореалізації. Серед нас багато науковців, бізнесменів, підприємців, які роблять свою справу натхненно і залучають побратимів. Держава має з шаною ставитися до ветеранів. Сьогодні на рівні Президента і Прем‘єр-міністра України є чітке розуміння, що наша політика стосовно захисників – в пріоритеті», – наголосила під час свого виступу міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу подякував Захисникам України.

«Я дякую кожному з вас! Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, достатку і, звичайно, миру. Вірю, що настане день, коли ми зіграємо товариський матч між збірною ветеранів і збірною волонтерів на «Донбас Арені» або на сімферопольському «Локомотиві», під синьо-жовтим прапором. І я точно знаю, хто буде в ньому переможцем. Переможцем буде Україна», – сказав глава держави.

Під час форуму учасники обговорювали теми громадянської ідентичності, національної стійкості, формування ідеї офіцерства та ветеранства, приклади успіху та лідерства у ветеранській спільноті. Крім цього, своїм досвідом національної стійкості поділилися представники США, Ізраїлю, Грузії, Данії, Хорватії.

Окрема панель була присвячена важливості реабілітації Захисників через спорт. Під час неї гості заходу познайомилися на привітали учасників української збірної «Ігор Воїнів-2021» (Warrior Games-2021) та «Ігор Нескорених» (Invictus Games). 

Наприкінці заходу міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов вручили сертифікати та ключі від квартир шістьом родинам ветеранів російсько-української війни з Київщини.

Повний запис трансляції ІV Міжнародного ветеранського та волонтерського форуму ви можете подивитися за посиланням:  https://www.youtube.com/watch?v=IVkZx-7YquY














































Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux