У Борисполі Юлія Лапутіна разом із ветеранами та їхніми родинами обговорила питання реалізації ветеранської політики у громаді

Робочий візит Міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної до Бориспільської міської територіальної громади, що на Київщині, був зосереджений на обговоренні проблем Захисників і Захисниць, які повертаються з війни. Переважно це воїни, які отримали інвалідність внаслідок поранень і травм під час участі у бойових діях.

Саме тому на питаннях медичного лікування та психічної реабілітації, забезпечення житлом та сприянні у працевлаштуванні, вирішення законодавчих прогалин, які не враховують реалій сьогодення – було акцентовано особливу увагу під час зустрічі.

Очільниця Мінветеранів наголосила, що держава разом з суспільством та місцевою владою мають бути готовими до того, щоб після Перемоги гідно зустріти українських воїнів. Міністерство розробило та впроваджує систему переходу з військової служби до цивільного життя, щоб зробити цей непростий шлях якомога комфортним. І в цьому неабияка роль відведена саме місцевим владам і громадам, куди і будуть повертатися наші Захисники і Захисниці.  

Потрібно зміцнити діалог між ветеранами та органами влади на всіх рівнях. Ми ініціюємо комунікацію з міністерствами, дотичними до ветеранської політики, щоб представники влади також відчули рівень проблематики для ветеранів. Питань дуже багато. Вони ширші, ніж суто ветеранська політика. Це питання людського потенціалу нашої країни, найбільш гідних людей, які віддають все, що в них є, для того, щоб українська нація існувала і зміцнювалася. І ми маємо зробити для них все”, – наголосила Юлія Лапутіна.

На зустрічі також було обговорено реалізацію експериментального проєкту Мінветеранів із запровадження в Україні інституту помічника ветерана. Київщина – один з 10 пілотних регіонів, громади якої долучилися до проєкту.    

Related Articles