Трастовий фонд НАТО з медичної реабілітації в Україні подарував Мінветеранів мікроавтобус для учасників Ігор Нескорених

Відтепер команда Національної збірної Ігор Нескорених користуватиметься мікроавтобусом, переданим Трастовим фондом НАТО з медичної реабілітації в Україні Міністерству у  справах ветеранів  для потреб команди.

Мікроавтобус Ford Transit van оснащений  спеціальним підйомником для інвалідного візка. Одночасно він може  перевозити 10 членів команди та двох учасників  збірної з вадами руху.

Під час церемонії передачі ключів від адаптивного автобуса, яка відбулася в рамках фіналу онлайн змагань Ігри Нескорених 2:0, керівник офісу NSPA в Україні Христина Марцинковська  відзначила, що Трастовий фонд НАТО з самого початку підтримує українських воїнів-спортсменів Invictus Games  і  ця робота буде продовжена надалі.

«Ми бачили, як на наших очах українська збірна Ігор Нескорених здобувала перемогу на міжнародній арені. Ви - приклад для побратимів,  і   у вас має бути можливість продовжувати тренування, тому  ми підтримуємо спортивну реабілітацію в Україні», - сказала Христина Марцинковська.   

 Своєю чергою голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков підкреслив, що НАТО залишається надійним партнером для України.

 «Наша співпраця продовжує поглиблюватися. Від початку російської агресії проти України, Альянс започаткував додаткові трастові фонди для підтримки сектору безпеки та оборони України. Один із них – це медична реабілітація. За роки роботи сотні військовослужбовців отримали необхідну допомогу. Ми також підтримували участь збірної України в Іграх Нескорених. Це чудово, що всеукраїнські змагання Ігри Нескорених 2.0 у новому віртуальному форматі. Ваша сила духу – це приклад і мотивація для багатьох. Не тільки для ветеранів, ветеранок, але і для всіх  нас, для тих, чиє життя змінилося під час пандемії», - зазначив Александер Вінніков.

Заступник міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний  подякував Представництву НАТО в Україні за підтримку ветеранів та  команди Ігор  Нескорених.  

Він також розповів, що цього року  вперше впроваджено  командний вид спорту для ветеранів - баскетбол на візках.

«Командний спорт - це можливість для ветеранів взаємодіяти разом на полі, як справжня команда, та один з найкращих способів згуртуватися для досягнення спільної мети. Це дозволяє підтримувати один одного на шляху реабілітації та перемоги над собою», - розповів заступник міністра, член національної збірної Ігор Нескорених.

Related Articles