портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Тетяна Калита розповіла про стан впровадження електронного реєстру ветеранів на засіданні Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

опубліковано 22 грудня 2022 року 17:44

У середу, 21 грудня, у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів під головуванням голови підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Анатолія Остапенка відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Аналіз впровадження електронного реєстру ветеранів».

До участі у «круглому столі» було запрошено народних депутатів України, представників Офісу Президента України, центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, громадських організацій та засобів масової інформації.

Від Міністерства у справах ветеранів України участь взяла заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита.

Зазначимо, що 12 січня 2022 року набув чинності Закон України № 1954-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана», яким було закріплено на законодавчому рівні поняття «електронного посвідчення ветерана». Закон передбачає впровадження в дію електронного аналога відповідного посвідчення у формі книжечки, а також можливість його використання громадянами України.

Головуючий на засіданні «круглого столу» Анатолій Остапенко у своєму виступі зазначив, що відповідно до Закону можливість отримати електронне посвідчення мають, зокрема, ветерани війни, учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни та постраждалі учасники Революції, а також члени їхніх сімей.

«Е-посвідчення ветерана формується безоплатно за бажанням особи, на ім’я якої видано відповідне посвідчення, оформлюється із застосуванням засобів Реєстру та використовується на території України для підтвердження відповідного статусу, отримання пільг та компенсацій», – зауважив Анатолій Остапенко.

Заступниця міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита поінформувала учасників «круглого столу», що Єдиний державний реєстр ветеранів війни розроблено, проведено весь комплекс випробувань, створено комплексну систему захисту інформації та підтверджено її відповідність, тривають підготовчі заходи щодо введення у постійну експлуатацію.

«16 жовтня 2020 року почалася технічна розробка Єдиного державного реєстру ветеранів війни. Вона складалася з п’яти етапів. На цей час відбувається процес закриття четвертого етапу. Можна констатувати, що реєстр забезпечує виконання усіх функцій, які передбачено нормативно-правовими актами України, вони перевірені та протестовані. Облік категорій ветеранів війни технічно забезпечено», – зазначила Тетяна Калита.

Зазначимо, що Мінветеранів активно та якісно співпрацює в питанні функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни з усіма зацікавленими міністерствами та відомствами, зокрема, з Міністерством оборони України, Міністерством юстиції, Міністерством економіки, Міністерством соціальної політики України.

«Ми хочемо, щоб всі послуги, передбачені для ветеранів надавалися шляхом оформлення електронної заяви ветеранами війни та були максимально автоматизовані там, де це можливо. І це питання більш комплексне. Воно лежить не лише в соціальній площині, це питання зайнятості, працевлаштування, освіти та в цілому національної безпеки», – зазначила заступниця міністра у справах ветеранів України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux