Тернопільщина долучилася до проєкту Мінветеранів із надання ветеранських послуг за принципом "єдиного вікна"

Відповідний меморандум укладено між Міністерством у справах ветеранів України та Тернопільською обласною військовою адміністрацією, Тернопільською обласною радою, сільськими, селищними та міськими радами.

Він передбачає впровадження у Центрах надання адміністративних послуг області проєкту  "Адмінсервіс "Ветеран", завдяки якому захисники та їхні рідні можуть отримати всі необхідні ветеранські послуги за принципом “єдиного вікна”.

Як розповів директор Департаменту соціальної роботи Мінветеранів Руслан Приходько, ключове завдання – зменшити кількість відвідувань ветеранами державних органів та установ. ЦНАП стане єдиним фронт-офісом надання ветеранам війни всього спектру послуг.

"Кожен ветеран зможе звернутися до ЦНАПу та отримати максимальний перелік послуг в одному місці. Тобто подати один раз документи для того, щоб закрити всі питання послуг, які надає держава, зокрема йдеться про послуги Пенсійного фонду, Міністерства соціальної політики, Мінветеранів та інші. Важливо пам'ятати, що державна ветеранська політика це кожна громада, кожен ветеран та член його сім᾽ї", - зазначив Руслан Приходько.

Наразі проєкт "Адмінсервіс "Ветеран" працює у ЦНАПі Підгороднянської територіальної громади, що на Тернопільщині, де ветеранам та членам їх сімей надається 19 адміністративнних послуг. Важливим є те, що цей ЦНАП облаштований за вимогами безбар’єрності.



Related Articles