“Рівний з рівним”: На Дніпропетровщині Юлія Лапутіна передала планшети в Сервісні офіси помічника ветерана

В межах робочої поїздки Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна зустрілася з керівниками 10 новостворених Сервісних офісів помічника ветерана та передала їм планшети. 50 девайсів придбані за кошти міжнародних партнерів Мінветеранів, щоб сприяти ефективній роботі фахівців із супроводу ветеранів й ветеранок на шляху реінтеграції до мирного життя.

“Я дуже рада, що Дніпропетровщина активно включилась до реалізації нашого пілотного проєкту із впровадження в Україні інституту помічника ветерана. Це будуть не "кабінетні працівники" – вони практично супроводжуватимуть людину в органах влади, та принципом “рівний з рівним” надаватимуть ветеранам війни, членам їхніх сімей та демобілізованим воїнам сервісну підтримку з переходу від військової служби до цивільного життя. Дякую нашим міжнародним партнерам за підтримку такого важливого проєкту”, – зазначила Юлія Лапутіна.

Очільниця Мінветеранів зазначила, що наступного року проєкт буде масштабовано по всій Україні. Заплановано підготувати приблизно до 15 000 помічників ветеранів.

Також Юлія Лапутіна провела робочу зустріч з начальником Дніпропетровської обласної державної адміністрації Сергієм Лисаком.

Зазначимо, планшети для забезпечення роботи помічників ветеранів придбано за підтримки проєкту “Ґендерно-чутливі підходи до ментального здоров'я та психосоціальної підтримки в Україні”, що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та імплементується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Нагадаємо, інститут помічника ветерана є новою адміністративно-сервісною реалією в діяльності територіальних громад країни найближчого майбутнього.

Related Articles