Протягом року Мінветеранів спільно з Представництвом НАТО в Україні реалізує кілька нових проєктів

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела зустріч  з Головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим.

Юлія Лапутіна висловила вдячність пану Александеру Віннікову за допомогу  Україні з боку Альянсу, зокрема щодо проєктів і програм,  реалізованих за підтримки НАТО протягом 2020 року. 

Так, Трастовим Фондом НАТО з медичної реабілітації (протезування) військовослужбовців проведено лікування та відновлення у Республіці Болгарія поранених українських військовослужбовців (діючих і звільнених), жінок і цивільного персоналу сектору безпеки та оборони.

Крім того, надавалася підтримка Національній збірній України у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених» та придбано мікроавтобус для Бородянского центру соціально-психологічної реабілітації населення, що перебуває у сфері управління Мінветеранів.

Поряд з цим, Трастовий Фонд НАТО зі створення системи переходу з військової кар'єри на професійну цивільну реалізував 4 проєкти на підтримку розбудови інституційного потенціалу Мінветеранів.

За словами Юлії Лапутіної, Мінветеранів зацікавлене у подальшому співробітництві з Представництвом НАТО в Україні. Цього року планується реалізація нових проєктів, пов’язаних з аналітичними дослідженнями світових практик підтримки ветеранів і повернення їх до мирного життя. Використання результатів досліджень дозволить Україні імплементувати на національному рівні власну модель реалізації політики у справах захисників України.

– Ще один важливий для нас спільний напрям, це запровадження системи переходу з військової служби до цивільної кар’єри. Йдеться про створення механізму завчасної професійної адаптації військових до роботи у цивільних установах і організаціях.  Кінцева мета – сформувати конкурентоспроможність ветеранів на ринку праці, – підкреслила Міністерка.

Своєю чергою  Александер Вінніков зазначив, що  Представництво НАТО в Україні й надалі спрямовуватиме свої зусилля на підтримку Мінветеранів, у першу чергу з формування політики щодо медичної реабілітації, професійної адаптації, психологічної підтримки.