Працівники Мінветеранів евакуювали родини Захисників та полеглих воїнів


Працівники центрального апарату Міністерства у справах ветеранів України спільно з територіальними відділами у Житомирській, Львівській та Рівненській областях організували евакуацію членів сімей учасників бойових дій, родин полеглих воїнів, жінок та дітей. У вівторок, 8 березня, вони виїхали з Житомира до Львову. Загалом евакуювати вдалося 49 людей. 

Також завдяки підтримці Гуманітарного штабу при Львівській обласній військовій адміністрації та благодійному фонду «Я не один» зі Львову до Житомиру було доставлено гуманітарну допомогу: продукти харчування, засоби особистої гігієни, одяг та медикаменти. Весь цей вантаж було привезено до гуманітарного штабу при Житомирській обласній військовій адміністрації, звідки у подальшому його буде розфасовано та розподілено серед категорій людей, які потребують допомоги в умовах воєнного стану.

Зазначимо, що раніше за сприяння співробітників Міністерства у справах ветеранів України з Чернівців до Сєвєродонецька Луганської області, який потерпає від обстрілів російських окупантів, трьома мікроавтобусами була доставлена гуманітарна допомога. Товари першої необхідності – продукти, засоби гігієни, теплий одяг, дитяче харчування – надані Черновецькою військово-цивільною адміністрацією.

Зазначимо, що співробітники центрального апарату та всіх територіальних відділів Мінветеранів від першого дня повномасштабного російського наступу стали на захист України у лавах Сил територіальної оборони та Збройних сил України. Представники Міністерства, які працюють за цивільними спеціальностями, формують списки гуманітарного вантажу в своїх областях та допомагають з евакуацією цивільного населення.

Також територіальні відділи Міністерства у справах ветеранів України долучилися до роботи координаційних гуманітарних штабів при Військово-цивільних адміністраціях.