Олександр Порхун взяв участь у прямій телефонній лінії Кабміну

Перший заступник міністра у справах ветеранів Олександр Порхун провів пряму телефонну лінію Кабінету Міністрів України, на якій поспілкувався з громадянами України з різних областей.

За дві години, протягом яких тривала пряма лінія, до міністерства звернулося 6 осіб, серед яких ветерани, які брали участь в захисті незалежності та територіальної цілісності України, особи з інвалідністю внаслідок війни та представники ветеранських громадських організацій.

Громадян хвилювали питання житла та виділення земельних ділянок для ветеранів АТО/ООС, отримання статусу УБД, виплати соціальної допомоги до 5 травня, забезпечення відзнаками та нагородами учасників АТО/ООС та питання пільгового проїзду.

Олександр Порхун розповів про основні завдання та повноваження Мінветеранів. Перший заступник міністра додав, що одним із пріоритетів міністерства є створення ефективної системи переходу з військової кар’єри  на цивільну.

Крім того, під час онлайн спілкування представники громадського ветеранського сектору надали свої пропозиції щодо вдосконалення роботи міністерства.

За результатами прямої телефонної лінії дано завдання керівникам профільних самостійних структурних підрозділів міністерства у справах ветеранів детально опрацювати звернення громадян, надати їм допомогу та додаткові роз’яснення.

Питання, які потребують більш детального вивчення, будуть додатково надіслані до Мінветеранів через Урядовий контактний центр для уточнення, подальшого розгляду і надання детальних відповідей згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, що міністерство у справах ветеранів розпочало роботу над створенням спеціалізованого кол-центру. Новий сервіс буде створено для надання захисникам України оперативних і фахових консультацій з питань соцзахисту, працевлаштування, медичної, санаторно-курортної реабілітації, психологічної, правової підтримки. Кол-центр працюватиме на платформі Урядової «гарячої лінії» і матиме єдиний телефонний номер для всіх регіонів України.

Довідково: 

Телефон прямої Урядової «гарячої лінії»  - 15-45.