Олександр Порхун: Першу чергу Національного військового меморіального кладовища відкриють наприкінці осені

Про це повідомив перший заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун під час прямого ефіру інформаційного марафону «Єдині новини».

Меморіальне кладовище, де будуть поховані полеглі Захисники та Захисниці України, буде побудоване на проспекті Броварському Дніпровського району міста Києва. Наразі Мінветеранів створює передумови для передачі земельної ділянки до державної установи при Міністерстві.

«Мінветеранів відповідає за створення українського Національного військового меморіального кладовища. Відповідно до плану дій Уряду ми створили державну установу, яка опікуватиметься всіма цими процесами. Уже затверджено земельну ділянку під будівництво кладовища. Відповідно погодженому плану-графіку будівництва, початок поховань на першій черзі Національного військового меморіального кладовища буде наприкінці осені цього року», — розповів Олександр Порхун.

Після введення в експлуатацію першої черги будівництва Мінветеранів буде забезпечено продовження проєктування та будівництва  цілісного комплексу Національного військового меморіального кладовища, який міститиме у тому числі музей та інші необхідні споруди для організації почесних поховань.

«Україна має гідно вшановувати пам’ять загиблих Захисників і Захисниць України, які віддали за незалежність нашої держави найцінніше — це своє життя. Вони живуть у наших серцях, поки ми їх пам’ятаємо», — резюмував Олександр Порхун.

Повне відео дивіться нижче.