Оксана Коляда: Ми не допустимо аби ветерани лишились сам на сам зі своїми проблемами, як це відбулось з тими, хто свого часу повернувся з Афганістану

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда взяла участь в урочистому заході з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ої річниці з дня виводу військ з Республіки Афганістан.

Міністр подякувала воїнам-афганцям, котрі знову взяли до рук зброю вже у російсько-українській війні та від початку бойових дій на Донбасі стали тими, хто мав реальний бойовий досвід і хто охоче ділився ним із новим поколінням захисників.

Вона також наголосила на тій несправедливості по відношенню до воїнів, яких свого часу радянська влада послала на війну, а після їхнього повернення до дому зайняла позицію «страуса» і не надала тої допомоги та підтримки. яких вони потребували.

«Тоді афганцям не надали необхідної допомоги та підтримки. Але тепер ми цього не допустимо! Система ветеранських госпіталів, програми забезпечення житлом, іншими соціальними гарантіями допоможе не повторити попередніх помилок. Саме тому, ми розбудовуємо систему надання медичної та психологічної допомоги тим, хто зараз повертається з поля бою до мирного життя та працюємо над тим, аби ветерани мали всі соціальні гарантії від своєї держави, на які вони заслужили», - розповіла Міністр.

Під час урочистих заходів ветеранів війни в Афганістані також привітали представники Міноборони, МВС, уповноважена ВРУ з прав людини, а також голова Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану та АТО Сергій Куніцин.
Під час урочистого заходу ветеранам вручили грамоти та нагороди.