🎄 Новорічне привітання команди Мінветеранів

Шановні Захисники і Захисниці!

Завдяки нашим спільним зусиллям 2021 рік був сповнений новими досягненнями і перемогами.




Житло отримали майже 660 ветеранів, понад половина з них – Захисники-переселенці. А вже наступного року власні квартири матимуть ще 4 тисячі ветеранів і родин полеглих героїв.

Для нас важливо, що добровольці, які першими стали на захист України, були визнані на державному рівні. Від початку цього року за поданням Міністерства 78 бійців добровольчих формувань отримали ордени «За Мужність». А статус учасника бойових дій отримали 575 Захисників-добровольців.

Українські ветерани – лідери, які розбудовують власний бізнес, громаду та суспільство. А Міністерство за свого боку підтримує ветеранське підприємництво, формує громадянську ідентичність та сприяє розвитку Захисників.

Ми продовжуємо стояти на захисті інтересів наших ветеранів. Та працюємо над створенням нових законів.  

У цьому році Мінветеранів розпочало роботу над створенням дієвої системи медичної та психологічної реабілітації Захисників та членів їхніх родин. Також ми працюємо над створення системи переходу з військової кар’єри до цивільного життя.

У 2021 році Мінветеранів продовжило співпрацю з міжнародними партнерами в інтересах українських ветеранів та ветеранок. 

Ми робимо усе, щоб про Захисників, які восьмий рік поспіль дають відсіч російському агресору, знали не тільки в Україні, а й в усьому світі. У 2022 році запрацює Український ветеранський фонд, а вже цього року  розроблено бренд «Створено Захисниками». Ми пишаємося, що в Україні вже понад 2 тисячі Захисників мають власну справу.

Цілий рік ми працювали над тим, щоб ветерани мали змогу отримувати інформацію про послуги та пільги швидко і зручно. На завершальному етапі створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни. Вже оновлена База знань. А невдовзі  запрацює Електронний профіль ветерана, онлайн-платформа G2VEI і система MARTA.

Попереду – багато роботи. Тож будьмо єдними та сильними. Щиро вітаємо зі святами Захисників і Захисниць та їхні родини. Нехай у ваших оселях завжди панують затишок та добробут.

Хай легко досягаються будь-які вершини.

Нехай ви завжди відчуваєте підтримку з боку близьких та друзів.

Здоров’я вам і вашим родинам.

З повагою до побратимів та посестер, з вірою в українських Захисників.

Щедрих та веселих свят! Перемог у новому році. Слава Україні!

Related Articles