Наш народ вражений звитягою України і ми будемо підтримувати українських Захисників, – міністр ветеранів Великої Британії

Офіційна делегація Мінветеранів на Іграх Нескорених у Гаазі обговорила з міністром ветеранів Великої Британії Лео Дочерті посилення співпраці щодо підтримки українських Захисників. 

Заступник Мінветеранів Інна Драганчук розповіла про те, що відомство працювало над створенням цілісної інноваційної системи реабілітації та розвитку ветеранів, членів їхніх сімей та родин загиблих Героїв і планувало завершити цю роботу протягом двох наступних років. Однак з початком повномасштабної війни кількість тих, хто потребує медичної та психологічної допомоги в державі безпрецедентно зростає як серед військовослужбовців, ветеранів, так і серед цивільного населення.

За умов, коли значні території перебувають під вогнем противника, зруйновано багато спеціалізованих виробництв медичного устаткування, потрібно якомога швидше відновити ці потужності, перемістити підприємства у більш безпечні місця. Негайної відбудови та якісної реновації потребують центри соціально-психологічної реабілітації Мінветеранів, зокрема центр в Бородянці на Київщині був знищений окупантами повністю.


«Команда відомства на чолі з міністром Юлією Лапутіною відвідали Бородянку і Славутич. Персонал центрів збережено, люди готові працювати. Ми одночасно шукаємо ресурси для відбудови і переобладнання реабілітаційних закладів в Україні, можливості організації лікування складних випадків за кордоном і працюємо над впровадженням принципово нових підходів до створення загальнодержавної реабілітаційної системи. 

Ці процеси відбуваються так швидко, наскільки це реально. Але ми покладаємося на допомогу від наших міжнародних партнерів. Ми готові працювати із закордонними психологами, університетськими науковими школами, лабораторіями. Готові розвивати  співпрацю у форматі телемедицини, онлайн консультацій тощо»,  зазначила Інна Драганчук.

Британський міністр ветеранів у свою чергу висловив захоплення подвигом українського народу і запевнив у готовності долучатися до проєктів Мінветеранів із захисту ментального здоров’я. Найближчим часом фахівці обох відомств відпрацюють «дорожню карту» щодо посилення предметної співпраці з цих питань.


Related Articles