Мінветеранів запросило представників Ради ветеранів України до реалізації проєктів з адаптації захисників у цивільному житті

Інститут помічника ветерана, підтримка ветеранських підприємницьких ініціатив, мотивація для підприємств працевлаштовувати ветеранів, розвиток ветеранського спорту – це та багато іншого обговорено під час наради фахівців Мінветеранів з представниками Ради ветеранів України з різних регіонів країни.

Генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Світлана Березіна поінформувала про пріоритетні проєкти Міністерства, що розроблені в межах впровадження системи переходу від військової служби до цивільного життя. Вона закликала представників Ради до плідної взаємодії та активного залучення до реалізації ініціатив Мінветеранів.

“Маємо бути готовими до масового повернення наших Воїнів після здобуття перемоги у війні та якісної реінтеграції їх до мирного життя у своїх громадах. Впевнена, що в результаті нашої плідної співпраці кожен Захисник та Захисниця матимуть усі спроможності для самореалізації в мирному житті”, – наголосила Світлана Березіна.

Директор Департаменту соціального захисту Мінветеранів Руслан Приходько повідомив про плани реалізації проєкту “Адмінсервіс ”Ветеран”. Він передбачає запровадження “єдиного вікна” у центрах надання адміністративних послуг з метою підвищення ефективності адміністрування ветеранських потреб, впорядкування процесу отримання ветераном пільг та послуг, які надаються на державному та місцевому рівнях.

Підсумовуючи зустріч, Руслан Приходько наголосив на готовності Мінветеранів до плідної співпраці та комунікації з Радою ветеранів України з метою впровадження ініціатив, спрямованих на посилення ветеранської політики.