портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мінветеранів та Укрзалізниця домовилися про надання підтримки захисникам під час пандемії COVID-19

опубліковано 29 жовтня 2021 року 09:20

Заступник міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко провів онлайн-засідання Оперативного штабу з питань координації надання допомоги під час пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Участь у ньому взяли представники територіальних відділів Мінветеранів, Укрзалізниці та ветеранських громадських організацій.

Під час засідання обговорено низку питань щодо покращення надання послуг військовим та ветеранам на залізничних вокзалах, особливо під час пандемії COVID-19 та карантинних обмежень.

Олексій Ілляшенко повідомив, що наразі на вокзалах у більшості обласних центрах існують кімнати очікування для військових та ветеранів, а також запропонував збільшити їхню кількість.

«Днями я відвідав пункти експрес-тестування на коронавірус та пункти вакцинації проти COVID-19, які запрацювали на київському залізничному вокзалі з 21 жовтня, та де, зокрема, можуть отримати послуги ветерани та військовослужбовці. Також передав другу партію захисних масок до зали очікування для військовослужбовців на залізничному вокзалі, – розповів Олексій Ілляшенко. –  Мінветеранів готове надати сприяння у забезпеченні засобами індивідуального захисту військових та ветеранів, які користуються послугами залів очікування. Також ми пропонуємо збільшити кількість подібних кімнат та зробити так, щоб вони запрацювали в усіх областях України».  

Заступник директора філії АТ «Укрзалізниця» Олександр Шевченко зазначив, що організація готова збільшити кількість кімнат очікування, особливо на сході України. Також він запропонував посилити інформаційну кампанію серед ветеранської спільноти щодо заходів запобігання захворювання на COVID-19.

«Наразі на 23 вокзалах у різних містах України обладнані центри вакцинації. За шість днів ми сукупно вакцинували 11 тисяч людей, – розповів Олександр Шевченко. – Хочу наголосити, що перевірка наявності вакцинації або ПЦР-тестів при посадці у потяг є обов’язковою. У зв’язку з цим посадка у потяг подовжена, адже стюарди та провідники мають перевірити всі документи перед поїздкою. Тому ми просимо пасажирів приїжджати на вокзал раніше – щоб спокійно сісти у потяг та за потреби встигнути зробити тестування. У Мінветеранів ми просимо допомоги в інформуванні серед ветеранської спільноти у цих питаннях».

Також на засіданні були порушені питання вакцинації захисників, транспортування поранених воїнів під час пандемії COVID-19 та розміщення необхідної інформації у залах очікування для військових і ветеранів.

Олексій Ілляшенко дав доручення територіальним відділам Мінветеранів провести моніторинг роботи залів очікування у своїх регіонах. Крім цього учасники онлайн-наради домовилися про проведення інформаційної кампанії серед ветеранської спільноти щодо заходів запобігання захворювання на COVID-19 на залізничних вокзалах, та про наступні зустрічі задля вирішення нагальних питань з підтримки захисникам під час пандемії COVID-19.

Нагадаємо, 8 квітня 2020 року було підписано наказ «Про створення оперативного штабу при Міністерстві у справах ветеранів України з питань координації надання допомоги під час пандемії коронавірусної інфекції на території України».

Оперативний штаб діє на період карантину і здійснює моніторинг звернень ветеранів війни та членів сімей загиблих воїнів щодо задоволення їх життєвих потреб та надання їм побутових послуг.

До складу оперативного штабу, який очолює заступник Міністра у справах ветеранів з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко, увійшли 14 представників громадських організацій та об’єднань. Також представники оперативного штабу тримають постійний зв'язок з органами місцевого самоврядування.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux