Мінветеранів та Українська асоціація районних та обласних рад презентували Комплексну програму підтримки ветеранів і їхніх родин

Міністерство у справах ветеранів України спільно з Українською асоціацією районних та обласних рад презентували Комплексну програму підтримки ветеранів і членів їхніх сімей.

Програма була напрацьована робочою групою зі складу Мінветеранів і Асоціації, крім цього, до її розробки долучилися представники громадських організацій та об’єднань. Мета програми – сформувати та реалізувати на місцях якісну державну ветеранську політику.  

«Держава пріоретизує підтримку ветеранів, членів їхніх родин, сімей полеглих Захисників і Захисниць, – розповіла заступниця міністра у справах ветеранів України Тетяна Калита. – Наразі у кожній громаді можуть діяти окремі програми, однак ми як Міністерство, яке опікується цими категоріями, формуємо політику за даним напрямком і закладаємо передумови до надання необхідної підтримки».  

Заступниця міністра у справах ветеранів України зазначила, що головними завданнями наразі є допомога у переході від військового до цивільного життя, відновлення здоров’я ветеранів, сприяння у забезпеченні житлом, пошуку роботи та організації підприємницької діяльності ветеранів і членів їхніх родин, а також у гідному вшануванні пам’яті полеглих Героїв і піклування про їхні родини.

Комплексна програма буде надіслана у громади, де її рекомендовано розглянути та внести до програм обласних і районних рад.