портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мінветеранів та Асоціація об'єднаних територіальних громад підписали Меморандум про співпрацю

опубліковано 07 жовтня 2022 року 17:48


У п'ятницю, 7 жовтня, Міністерство у справах ветеранів України та Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування “Асоціація об'єднаних територіальних громад” уклали Меморандум про співпрацю. Співробітництво буде спрямовано на підтримку ветеранів російсько-української, зокрема забезпечення соціальних гарантій,  сприяння соціальній та професійній адаптації, надання психологічної підтримки, а також забезпечення єдиного системного підходу до розроблення та впровадження системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя. 

Документ підписали міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та голова Асоціації Олександр Корінний.

“Від початку повномасштабної російської збройної агресії проти України державна ветеранська політика зазнала кардинальних змін. У тісній співпраці з Офісом Президента, Урядом та Парламентом ми внесли важливі зміни в чинне законодавство та нормативно-правові акти, щоб під час війни мати можливість фінансувати програми, які спрямовані на ефективну підтримку та адаптацію українських ветеранів та членів їхніх родин, – наголосила Юлія Лапутіна під час підписання Меморандуму. – Вони мають бути активними учасниками своїх громад, мати всі необхідні інструменти для самореалізації та розвивати економіку. І держава спільними зусиллями як центральної виконавчої влади так і місцевої влади, має їм в цьому всіляко сприяти. Тому Мінветеранів готове ефективно взаємодіяти та співпрацювати з очільниками територіальних громад задля наших Захисників та Захисниць". 

Своєю чергою Олександр Корінний зазначив, що одним із пріоритетів державної  політики має бути допомога українським Захисникам не лише на фронті, а й у цивільному житті, коли тисячі Воїнів після нашої Перемоги повернуться додому. І від того, наскільки ефективно буде налагоджена взаємодія між центральними органами влади та територіальними громадами залежатиме й якість життя ветеранів та членів їхніх родин.

“Асоціація об'єднаних територіальних громад” налічує близько 600 нових громад з усіх регіонів України. Ми готові до плідної та ефективної співпраці з Мінветеранів. І будемо обмінюватися фаховою інформацією, координувати наші зусилля та взаємодіяти за всіма ветеранскими напрямками на місцях. Щоб кожен ветеран, кожен член його сім’ї міг ефективно реалізувати своє право на гідний соціальний захист, психологічну підтримку, професійну адаптацію”, – наголосив Олександр Корінний. 

Юлія Лапутіна ознайомила Олександра Корінного з пріоритетними напрямами роботи Мінветветеранів під час воєнного стану, а також діючими проєктами та програмами щодо підтримки ветеранів, членів їхніх сімей, родин полеглих Захисників та Захисниць України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux