Мінветеранів спільно з Громадською радою та Радою родин загиблих провели тренінг для адміністраторів ЦНАПів Рівненщини щодо надання якісних послуг ветеранам

У дводенному практичному тренінгу "Ефективна комунікація з ветеранами та родичами загиблих воїнів у єдиному ветеранському вікні ЦНАП" взяли участь адміністратори 23-х Центрів надання адміністративних послуг Рівненської області. Регіон є одним з лідерів по впровадженню ветеранських сервісів у форматі “єдиного вікна”.

В ході занять практичні психологи Соціально-психологічного центру міста Славутич ознайомили адміністраторів з методами ефективної комунікації з ветеранською спільнотою, як керувати власними емоціями, а також способами впливу на емоційні стани відвідувачів.

Для керівників ЦНАПів проведено фахове навчання щодо організаційного забезпечення надання адмінпослуг ветеранам війни і членам їх сімей. Зокрема, надано консультації щодо процедури встановлення статусу УБД добровольцям, призначення одноразової грошової допомоги, видачу нових посвідчень УБД та встановлення цивільним особам факту ушкоджень здоров’я внаслідок бойових дій.

Крім того, з учасниками тренінгу обговорено цифровізацію, удосконалення та розширення переліку ветеранських адмінпослуг.

Працюємо над зміною парадигми надання послуг ветеранам війни та членам їх сімей – від отримання послуги до надання всього спектру послуг від держави та громади за максимально спрощеною процедурою, яка буде зручна для ветерана, а не держслужбовця. Для досягнення цієї мети рухаємося в ЦНАП”, – звернувся до учасників практичного тренінгу директор Департаменту соціальної роботи Мінветеранів Руслан Приходько.

За підсумками заходу працівники ЦНАПів, представники Громадської ради при Мінветеранів та Ради родин загиблих відзначили, що спільні тренінги такого формату дозволяють почути та зрозуміти один одного, налагодити комунікацію та долучитися до роботи щодо покращення доступності та якості надання адміністративних послуг.

Довідково.

Тренінг організований Рівненською ОДА спільно з Мінветеранів та проєктом «Посилення стійкості громад», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Великої Британії.


Related Articles