портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

“Мінветеранів розпочало підготовку до участі національної збірної України в Іграх Нескорених Dusseldorf 2023”, – Юлія Лапутіна

опубліковано 20 листопада 2022 року 13:25

Українська національна команда військовослужбовців та ветеранів братиме участь у міжнародних спортивних змаганнях “Ігри Нескорених” (Invictus Games), які відбудуться наступного року у німецькому місті Дюссельдорф. Наразі вже розпочато підготовку до всеукраїнського відбору кандидатів до складу національної збірної, а також врегульовуються організаційні питання щодо тренувань команди України. 

Про це повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. 

Вона зазначила, що Мінветеранів отримало запрошення від голови Фонду Ігор Нескорених лорда Аллена для українських ветеранів та поранених військовослужбовців взяти участь в Invictus Games, які проходитимуть 9 – 16 вересня 2023 року в місті Дюссельдорф. У свою чергу Міністерство офіційним листом повідомило організаційний комітет Ігор про готовність взяти участь національної збірної команди України в Іграх Нескорених Düsseldorf 2023. 

“Цьогорічні Ігри в Гаазі засвідчили, що наші Нескорені – справжні герої! На тих змаганнях вони не лише вибороли 16 медалей, а й зробили безцінний внесок у перемогу України на міжнародному інформаційному фронті – донесення світовій спільноті правди від першої особи про події у нашій країні. Тому наша національна збірна обов'язково братиме участь, а ми розпочинаємо інтенсивну підготовку до належної організації”,  – наголосила Юлія Лапутіна. 

Міністр розповіла, що вже відбулася установча нарада Мінветеранів з силовими відомствами та Мінмолодьспорту щодо створення прозорих та рівних умов відбору учасників Всеукраїнських змагань.

Також Мінветеранів розробляє нормативно-правові акти для врегулювання процесу організації та забезпечення підготовки і участі збірної команди України в Іграх Нескорених у 2023 році. Зокрема, розробляються критерії і порядок відбору учасників Всеукраїнських змагань відповідно до правил Invictus Games Düsseldorf-2023, ведуться перемовини з потенційними організаторами та визначається місце проведення тренувань.

Крім того, розпочато процес формування команди менеджерів, ведуться перемовини з кандидатом на посаду головного менеджера збірної команди, залучаються інші необхідні спеціалісти для команди забезпечення.

“Ми плануємо, що Всеукраїнські змагання з відбору кандидатів до складу національної збірної для участі в Іграх Нескорених відбудуться у квітні 2023 року, а реєстрація кандидатів на участь у змаганнях почнеться орієнтовно у січні. Участь української збірної у Іграх Нескорених Dusseldorf 2023 – це безцінні знання для розбудови системи спортивної реабілітації поранених ветеранів війни та військовослужбовців в Україні.

Нами вже започатковано окремий вид спортивної діяльності – ветеранський спорт. А попереду – багато роботи. Це – створення осередків ветеранського спорту в громадах з необхідним простором, обладнанням, спорядженням та підготовленими кадрами, запровадження спортивних змагань з адаптивних видів спорту на регіональному та національному рівнях. Усім цим зараз займається команда Мінветеранів”, – наголосила Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, Ігри Нескорених – це міжнародні спортивні змагання, започатковані у 2014 році як спосіб відновлення та реабілітації поранених ветеранів війни та військовослужбовців за допомогою занять адаптивними видами спорту в оточенні побратимів, друзів та членів родин.

Україна бере участь в Іграх Нескорених з 2017 року. Попри широкомасштабну збройну агресію рф, українська збірна у складі 19 спортсменів взяла участь у Іграх Нескорених 2022, які відбувалися у місті Гаага (Королівство Нідерланди) та виборола 16 медалей в індивідуальних видах спорту.

В Іграх Нескорених 2023, які відбудуться у німецькому Дюссельдорфі з 9 по 16 вересня 2023 року, візьме участь 21 країна-учасниця, зокрема, дві нові країни – Ізраїль та Колумбія. Україна буде представлена на Іграх Нескорених Dusseldorf 2023 командою із 24 спортсменів з числа військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які отримали поранення.

Зазначимо, що у серпні 2022 року українська збірна вперше взяла участь в Іграх Воїнів 2022, що відбувалися в місті Орландо, штат Флорида, США, та виборола 85 медалей в індивідуальних видах спорту та одне командне срібло в волейболі сидячи. Участь нашої збірної у змаганнях стала можлива завдяки безпрецедентній підтримці наших міжнародних партнерів, зокрема, Міноборони Великої Британії, ветеранських організацій з Великої Британії, зокрема, Blind Veterans UK, Crown Agents Україна та Трастовому Фонду НАТО з медичної реабілітації.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux