портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мінветеранів проведе цикл лекцій до Всесвітнього дня психічного здоров’я

опубліковано 30 вересня 2022 року 12:40

До Всесвітнього дня психічного здоров’я та у межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки за ініціативи першої леді Олени Зеленської Міністерство у справах ветеранів України проведе цикл онлайн та офлайн-лекцій, присвячених ефективному наданню психологічної допомоги Захисникам та Захисницям України та членам їхніх родин.

Заходи будуть проведені для фахівців (медичних і немедичних) з питань охорони психічного здоров’я, які працюють у 25 закладах, що законтрактувалися з Мінветеранів на надання послуг із психологічної реабілітації. Зазначимо, психологічну допомогу за новим механізмом отримали вже понад 1500 Захисників та Захисниць, членів їхніх сімей, родин загиблих Воїнів.

Цикл лекцій складатиметься з чотирьох блоків:

1. Онлайн-лекція «Особливості налагодження ефективної комунікації з кінцевими беніфіціарами Мінветеранів / Роль психіатра в роботі мультидисциплінарної команди»

Спікерка: Назарова Катерина Юріївна – медичний директор КНП «Хмельницький обласний медичний центр психічного здоров’я», лікар-психіатр, слухачка навчальної програми когнітивно-поведінкової терапії.

2. Онлайн-лекція «Психологічні особливості групової взаємодії: теорія і реальність»

Спікерка:  Олена Танасійчук – кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін НУК, практична психологиня, кандидатка в психотерапевти за методом когнітивно-поведінкової терапії.

3. Онлайн-захід «Особливості організації роботи мультидисциплінарної психологічної команди»

Спікерка: Любов Чигринська – лікар-психолог, психофізіолог, слухачка навчальної програми з травматерапії

Аудиторія: лікарі первинної ланки ПМГ, фахівці (медичні і немедичні) з питань охорони психічного здоров’я, які працюють у закладах, що законтрактувалися з Мінветеранів на надання послуг із психологічної реабілітації ветеранів війни та членів їхніх сімей.

Також до Всесвітнього дня психічного здоров’я заплановано ряд локальних заходів закладами сфери управління Мінветеранів та закладами, які надають послуги за програмою психологічної реабілітації ветеранів та членів їх сімей, а саме:

м. Хмельницький

Лекція «Формування  навичок психологічної стійкості в умовах війни»

Спікерка: Ретявко Олена Володимирівна – лікар-психолог першої категорії КНП «Хмельницький обласний медичний центр психічного здоров‘я», консультант в методі когнітивно-поведінкової терапії.

Місце проведення та аудиторія: лекція для лікарів КП «Хмельницька міська лікарня».

м. Луцьк, Волинська область

10 жовтня о 14:30 мультидисциплінарною командою КП «МЦР УБД ЛМТГ» (лікар-психолог, психіатр, психологи) планується проведення заход «Психологічний добробут населення» (теми до обговорення: «Психологічна просвіта працівників / населення щодо психічного здоров’я», «Фізичне і психічне здоров’я людини та зв’язок між ними», «Вплив стресу на психічне здоров’я», «Збереження та відновлення психічного здоров’я. Як зберегти психічне здоров’я»).

м. Кременчук, Полтавська область 

КП «Кременчуцький обласний клінічний шпиталь для ветеранів війни» ПОР заплановано наступні заходи до Всесвітнього дня психічного здоров’я:

1. Заняття з елементами тренінгу для розуміння особистісних цінностей «Цінності в нашому житті» (аудиторія: військовослужбовці та учасники бойових дій) (4 жовтня)

2. Дискусія для військовослужбовців, учасників бойових дій та членів їхніх сімей «Складові сімейного щастя» (6 жовтня).

3. Балінтовська група «Вихід завжди є»: емоційна підтримка за принципом «рівний рівному» для військовослужбовців та учасників бойових дій (10 жовтня).

смт Бородянка, Київська область

Бородянський ЦСПР запланував наступні заходи до Всесвітнього дня психічного здоров’я:

1.       «Звільняємось від негативів» – групова робота з людьми, які пережили окупацію (4 жовтня)

2.       «Думати по-іншому» – групова робота на підтримку дружин ветеранів (3 жовтня)

3.       « Долаємо стрес разом» – щотижневий аудіоефір (Телеграм-канал «Цілюще радіо» (6 жовтня)

м. Славутич, Київська область

Заходи, які заплановані Соціально-психологічним центром м. Славутич до Всесвітнього дня психічного здоров'я:

1.       Онлайн-тренінг для психологів, соціальних працівників, медиків регіонів України «Встановлення контакту та налагодження взаємодії з ветеранами з інвалідністю» (6 жовтня)

2.       Тренінг для ветеранів, членів їхніх сімей, фахівців допомагаючих професій «Життєва підтримка: знайди своє рятівне коло» (10 та 12 жовтня).

3.       Розміщення в ЗМІ інформаційних статей з метою психоедукації наступної тематики: «Психічне здоров’я – основа щасливого життя людини»; «10 порад, як вберегти емоційний стан і психічне здоров’я під час війни»; «6 міфів про психічне здоров’я»; «5 кроків до покращення свого психічного здоров’я».

м. Коростень, Житомирська область

Заходи, які заплановані Центром соціально-психологічної реабілітації населення у м. Коростені до Всесвітнього дня психічного здоров'я:

1. «10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я» – проведення заходу для членів сімей ветеранів війни, вимушено переселених осіб та інших категорій населення в ЦСПР (10 жовтня)

2. Організація виставки малюнків «Гарний настрій – запорука здоров’я» учнів 1-4 класів КМЛ № 4; № 9 міста Коростень (5 – 6 жовтня)

3. Проведення акції «Колекція теплих слів» серед учнів 5-7 класів КМЛ №4;№9 (5 – 6 жовтня)

4. Проведення заняття «Психічне здоров’я. Як його зберегти» для школярів середнього шкільного віку у НВК № 12 у місті Коростені (10 жовтня)

5. Проведення години спілкування щодо профілактики та зміцнення психологічного здоров’я учнів 5-8 класів ЗОШ № 5 міста Коростеня (10 жовтня )

6. Проведення заходу до Всесвітнього дня психічного здоров’я у Коростенській ЗОШ № 3 з метою визначення психічного здоров’я школярів та психологічного клімату серед вчителів ЗОШ №3 міста Коростеня (7 жовтня)

7. Організація спортивного заходу для відновлення психічного здоров’я, виснаженої психіки, моральної стійкості  для бійців ТрО у ЦСПР

м. Боярка, Київська область

Заходи, які заплановані Києво-Святошинським центром соціально-психологічної реабілітації населення до Всесвітнього дня психічного здоров'я:

1. Тренінг «Як подбати про своє психічне здоров'я: 5 корисних звичок на кожний день» (28 вересня)

2. Міні-тренінг для дітей ветеранів та ВПО «Дихай легко» (4 жовтня)

3. Семінар-тренінг «Домедична допомога. Психологічна складова» (5 жовтня)

4. Інтерактивна бесіда для медичних працівників Київської обласної дитячої лікарні «Осінні мелодії» (10 жовтня)

5. Кінець жовтня-листопад – заплановано цикл із п’яти занять «Самодопомога Плюс»

м. Іванків, Київська область

Заходи, які заплановані Іванківським центром соціально-психологічної реабілітації населення до Всесвітнього дня психічного здоров'я:

1. Психологічний семінар «Як продовжити жити під час війни» для членів сімей УБД (5 жовтня)

2. Група підтримки для військових «Позитивне мислення – основа психічного здоров’я» (7 жовтня)

3. Тренінг «Техніки саморегуляції як метод запобігання нервового перенавантаження» (10 жовтня)

4. Інформаційна зустріч для командного складу ЗСУ «Превентивна робота з деструктивною поведінкою (алкоголізм, наркоманія) серед військовослужбовців» (6 жовтня)

5. Цикл публікацій на Facebook-сторінці Іванківського ЦСПР до Всесвітнього дня психічного здоров’я» (4 – 10 жовтня)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux